ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πότε δεν θα πληρώνουν φόρο οι άνεργοι με εισοδήματα

 
Οι «εκπτώσεις» τεκμηρίων για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών θα φθάνουν στο 30% με τα τεκμήρια που θα τους υπολογιστούν

 
Μαρίνος Μαρκεζίνης.
Διευκρινήσεις για δύο κατηγορίες φορολογουμένων, τους ανέργους και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, έδωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης. 
 
Αναφορικά με τους ανέργους ξεκαθάρισε ότι ένα έχουν εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ και τεκμήρια μέχρι 9.500 θα έχουν την αντιμετώπιση των μισθωτών. «Θα έχουν δηλαδή αφορολόγητο και δεν θα πληρώσουν φόρο. Θα ήταν εξαιρετικά άδικο να πληρώσουν φόρο», επισήμανε ο κ. Μαρκεζίνης.
Αναφορικά τώρα με τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών εξήγησε ότι θα έχουν έκπτωση 30% στα τεκμήρια που θα τους υπολογιστούν. «Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι φορολογούμενοι πρέπει να συμπληρώσουν έναν κωδικό στην πρώτη σελίδα της δήλωσης, ότι δηλαδή πράγματι έχουν αυτό το δικαίωμα. Σημειώνοντας αυτή την ένδειξη τα τεκμήριά τους θα εμφανιστούν μειωμένα κατά 30%. Είναι μια σημαντική ελάφρυνση για κάποιους», σημείωσε.

Αναφορικά τώρα με τις πληροφορίες για μη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, απευθυνόμενος προς την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων σχολίασε: «Θα πρέπει η Διοίκηση να διασφαλίζει στους φορολογουμένους την απρόσκοπτη υποβολή των δηλώσεων. Ενώ είναι φειδωλή στις παρατάσεις, θα πρέπει να έχει φροντίσει όλο αυτό το διάστημα να μην υπάρχουν προβλήματα. Αυτό δεν συμβαίνει, φέτος έχουμε θέματα με τα Νομικά Πρόσωπα καθώς μόλις χθες κατέστη δυνατόν να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: