ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πιθανή ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές

Πιθανή χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές από την Ελλάδα, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, προσθέτοντας πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί φέτος ενίσχυση της ανάπτυξης κατά 2%, κάτι που θα αποτελέσει θετική έκπληξη.


Ο ίδιος, από το βήμα συνεδρίου του Economist, ανέφερε ότι η συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου αναπτύσσει ένα κεφαλαιακό «μαξιλάρι», το οποίο ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη χώρα. «Αυτή η εξέλιξη είναι αρκετά σημαντική καθιστώντας πιθανή την πρόσβαση στις αγορές, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ» έσπευσε να προσθέσει.

Υπό αυτήν την οπτική, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνιστά ένα βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας και της εμπιστοσύνης. «Βάζουμε τέλος στην αβεβαιότητα και ενισχύουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» συμπλήρωσε.

Από εκεί και πέρα, «Η Ελλάδα είναι στο δρόμο της ανάκαμψης» δήλωσε ο υπουργός και έκανε ειδική αναφορά στην Αναπτυξιακή τράπεζα την οποία μνημονεύει το ανακοινωθέν του Eurogroup.
Επιπλέον, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι το νέο μοντέλο της οικονομίας προβλέπει την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων από ιδιώτες στη χώρα με στόχο τη μείωση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: