ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Έληξε άδοξα η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από 11 ημέρες

Φωτογραφία από την συγκέντρωση κια διαμαρτυρία των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ.



Με 5 ψήφους

επεβλήθη λογική

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ


Την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα ο Β. Κικίλιας της ΝΔ κάλεσε τους απεργούς στέλνοντας μήνυμα στη ΔΑΚΕ να σταματήσουν την απεργία, ενώ έβλεπε την υποδοχή της κυβερνητικής πρότασης προς τους απεργούς, από την κοινή γνώμη. Το σχέδιο της ΝΔ για δημιουργία αναστάτωσης με την ελπίδα ανατροπής της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

 Σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι των Δήμων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί την πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη με προορισμό τη Βουλή όπου και έφτασε λίγο μετά τις 12.

Εκεί τους «υποδέχθηκαν» κλούβες της Αστυνομίας και διέκοψαν την πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο ήθελαν να φτάσουν οι διαδηλωτές για να θυροκολλήσουν τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ αφού ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, στη συνέχεια δεν έδωσε καμία ιδέα για το ποια θα είναι η προσωπική του εισήγηση για τη συνέχιση ή μη της κινητοποίησης παραπέμποντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τις επόμενες ώρες.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ότι «εγώ ήμουν αυτός που την προηγούμενη φορά μίλησα για περισσότερο προσωπικό ασφαλείας στους δήμους. Θα ήταν καλό να πάτε και με αυτούς που μαζεύουν σκουπίδια σήμερα σε 40 βαθμούς Κελσίου».

Ευχαρίστησε, τέλος, την κοινωνία για τη συμπαράσταση τονίζοντας ότι «είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που μας δέχθηκε ο πρωθυπουργός».


 Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι και οι  συμβασιούχοι της Πάτρας έδωσαν σήμερα δυναμικό παρών στη διαδήλωση που έγινε στη Βουλή, όπου μετέβησαν με λεωφορεία. αλλά επέστρεψαν στην Πάτρα με σκυμμένο κεφάλι. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στο Δημαρχείο Πατρέων, καλλιέργησαν φρούδες ελπίδες και οδήγησαν το κίνημα σε άτακτη υποχώρηση! Από αύριο η συνδικαλιστική ήττα θα φέρει το όνομά τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: