ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Επισκέψεις της ΓΓΙΦ στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών



Από την υπογραφή της Χάρτας στο Δήμο Ζακύνθου.


Η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των φύλων από τους Δήμους Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά επισκέφτηκε το τριήμερο 23-26/6/2017 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο της συνεχούς διεύρυνσης των υπογραφών της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες και των επισκέψεών της στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της ΓΓΙΦ.
 Στις 23/6/2017, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της περιοχής και συνομίλησε με τα στελέχη του εκτενώς για τη λειτουργία του και τις δράσεις του. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των φύλων και το απόγευμα της ίδιας μέρας, παρουσία της Γενικής Γραμματέα, εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ζακύνθου, με θέμα «Γυναίκα» … «αν μείνω μικρή, δεν θα προξενήσω καμία βλάβη. Αν μείνω ακίνητη, δεν θ’ ανατρέψω τίποτα». 
Στις 26/6/2017, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κεφαλονιάς, όπου ενημερώθηκε από τα στελέχη του για την λειτουργία του και τις δράσεις διάχυσης του έργου του στις ωφελούμενες γυναίκες της περιοχής. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των φύλων.
Επίσης, η Γενική Γραμματέας ανέπτυξε τις πολιτικές και τις δράσεις της ΓΓΙΦ στην εκδήλωση της Πολιτιστικής Εστίας του Δήμου Κεφαλονιάς με τίτλο «Η συμπόρευση των δυο φύλων μέσα από τις διαφορετικότητες και της προκλήσεις που παρουσιάζει» και συνομίλησε με το κοινό για πολλές από τις πτυχές που θίγουν την ισότητα των φύλων διαχρονικά. Με την παρουσία της, την εκδήλωση τίμησε και η Βουλεύτρια Κεφαλονιάς, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία παρευρέθηκε και κατά την τελετή υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας.
 Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της και στα δύο νησιά, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των τοπικών φορέων, καθώς και  πολίτες, γυναίκες και άντρες και να τους/τις ενημερώσει επισταμένως για το έργο της ΓΓΙΦ. Κυρίως, όμως, να τους/τις απευθύνει κάλεσμα για το σχεδιασμό δράσεων υπέρ της ισότητας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους και για την ενεργό συμμετοχή τους -στην προάσπιση αυτών των θεμάτων- με την ανάπτυξη της μεταξύ τους δικτύωσης.
 Περαιτέρω, η κα Κούβελα απηύθυνε πρόσκληση και στους Δικηγορικούς Συλλόγους και των δύο νησιών να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της υπογραφής Πρωτοκόλλου συνεργασίας τους με την ΓΓΙΦ, που ως στόχο έχει την παροχή νομικής προστασίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ωφελούμενων γυναικών των Συμβουλευτικών Κέντρων που υπάρχουν  στον τόπο τους.
Συνολικά, η παρουσία της Γενικής Γραμματέα στους Δήμους που δεν έχουν ακόμη υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα διατηρούν Συμβουλευτικά Κέντρα ή/και Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών, σηματοδοτεί τη βαρύτητα της συνεισφοράς της Αυτοδιοίκησης στο έργο της ΓΓΙΦ, αλλά και τη βούληση της ΓΓΙΦ για την προστασία, την ενδυνάμωση και την εξωστρέφεια των δομών της για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, 207 Δήμοι της χώρας μας έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων, αριθμός που συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα τη διάκριση της παγκόσμιας πρωτοπορίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: