ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Συνάντηση με Τσίπρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ δυναμιτίζει η ΚΕΔΕ

Πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για συνάντηση αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η πρόσκληση απευθύνεται "προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες".


Παράλληλα κατηγορηματικές δεσμεύσεις για τους συμβασιούχους, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο γνωστός Δεξιός φίλος του Μητσοτάκη, πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, αλλά ο τελευταίος στη συνάντηση με δημάρχους που ακολούθησε, δυναμίτισε το κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης.

Παράλληλα, τον διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων. Επιπρόσθετα, τον ενημέρωσε ότι το αίτημα της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, περί ειδικής πρόβλεψης μοριοδότησης των συμβασιούχων σε διαγωνισμούς προσλήψεως μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που θα γίνουν, συμπεριλαμβάνεται στη νομοθετική διάταξη.

Όσον αφορά στο θέμα που έθεσε η ΚΕΔΕ, σχετικά με το ισχύον απαγορευτικό όριο ηλικίας των 45 ετών στους διαγωνισμούς αυτούς, διαβεβαίωσε ότι θα προβλεφθεί να υπάρξει εξαίρεση, ώστε να γίνει δυνατή και η πρόσληψη ατόμων άνω των 45, ενω αργά το βράδυ δήλωσε πως θα υπάρξει πρόβλεψη μέχρι τα 50 για το όριο πρόσληψης, αλλά κια αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους.

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ παραμένει αμετακίνητη στο πάγιο αίτημα της για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους και ταυτόχρονα κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει στη δρομολόγηση λύσης που θα συμβάλει στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις, επισημαίνοντας πως τίθενται πλέον πολύ σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι θα πράξουν οι δήμαρχοι στο μεσοδιάστημα, μέχρι να οριστικοποιηθεί μία ριζική λύση για το ζήτημα. 

 Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε ότι η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν σαφής από την πρώτη στιγμή και δεν αλλάζει:
«Ζητούμε - είπε - μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα παραμείνουμε». Επίσης κάλεσε όλους τους δημάρχους «να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και να συμπλεύσουμε όλοι σε μία ενωτική κατεύθυνση, διατηρώντας την ώριμη στάση που χαρακτηρίζει την αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα όμως εγκάλεσε τη κυβέρνηση, δυναμιτίζοντας το κλίμα, λέγοντας:

«Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση που μοίραζε υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Αυτή είναι που πρέπει να δώσει τη λύση», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ζήτησε μεταξύ άλλων να απευθύνει έκκληση η ΚΕΔΕ προς τους εργαζομένους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση των συμβασιούχων στους διαγωνισμούς πρόσληψης μονίμων που θα γίνουν. Επίσης, να αναλάβει η ΚΕΔΕ πρωτοβουλία, ώστε όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή να στηρίξουν τη θέση της κυβέρνησης πως οι ανταποδοτικές υπηρεσίες είναι εκτός των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: