ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Βλυχάδα 156,5 χιλ. ευρώ πρόστιμο για την παρανομία


Φωτογραφια από το παράνομο υπόσκαφο στη Βλυχάδα από την «Αθηναίων Γη».



Οι ενεργοί πολίτες της Σαντορίνης έδωσαν στη δημοσιότητα την υπουργική απόφαση, προς άρση κάθε αμφισβήτησης - Ανεκλήθη και η άδεια της «Αθηναίων Γη»!


Διακρίνονται οι μπετόβεργες που εξέχουν από το καλούπωμα.
Η εμπεδωμένη δυσπιστία  πολιτών για την αποτελεσματικότητα της κάθε ενέργειας που αποσκοπεί στο να προστατέψει τα κοινά αγαθά, είναι εμφανής και θέλει χρόνο για να αρθεί. Στην περίπτωση δε της Βλυχάδας Σαντορίνης, που όπως θα θυμάστε, οι αναρτήσεις του Istologiou G. Mosxou ήταν καθημερινές, στηρίζοντας την κινητοποίηση μίας ομάδας ενεργών πολιτών του κυκλαδίτικου νησιού, που είχαν ταθεί στα ίχνη χρυσοκάνθαρου διαμένοντος στο εξωτερικό και από κει κινώντας τα νήματα  μέσω εταιρείας με έδρα την Αθήνα, είναι γνωστές.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι πρόκειται για υπερπολυτελές ξενοδοχείο, όπου έγινε προσπάθεια να χτισθεί υπογείως σε απόσταση 20 μέτρων από το άκρο προστατευόμενης περιοχής από διεθνείς φιλοπεριβαλλοντικές συνθήκες, με είσοδο επίγεια και έξοδο στην φάτσα του αμμώδους  βράχου με την υφαιστειακή  άσπα που έχει δημιουργηθεί από την έκρηξη του προϊστορικού ηφαιστείου και διατηρείται μέχρι σήμερα.

Τότε είχαν κινητοποιηθεί πρώτοι οι φορείς του νησιού, ο Δήμος Σαντορίνης, στην συνέχεια οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κυκλάδων μεταφέροντες το μήνυμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου απέστειλε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων για να πράξει τα δέοντα .

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ υπήρξε μία ευρεία κινητοποίηση, που έφθασε μάλιστα να ενεργοποιήσει ελληνικούς παράγοντες  του εξωτερικού, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν αμέριστα , που για πρώτη φορά με τον αγώνα αυτό, η τοπική κοινωνία είπε αποφασιστικό όχι στα συμφέροντα των κάθε λογής χρυσοκάνθαρων, εκείνα που σιώπησαν παταγωδώς ήσαν τα τοπικά ΜΜΕ του νησιού, τα οποία υπό το πρόσχημα της ουδετερότητας, τήρησαν γραμμή ευμενούς σιωπής απέναντι στην εγκαλούμενη από την κοινωνία εταιρεία "Αθηναίων Γη", της οποίας ο επικεφαλής τυγχάνει Σαντορινιός της διασποράς.

Μάλιστα σειρά φωτογραφιών και βίντεο, που τραβήχτηκαν από τα  έγκατα της περιβαλλοντικής παρανομίας και αναρτήθηκαν από το Istologio G. Mosxou, απεδείκνυαν το εύρος εγκλήματος κατά της φύσης, αλλά τα τπικά ΜΜΕ δεσμευμένα από αόρατα δεσμά, δεν προσέτρεξαν ούτε στιγμή στην πρώτη γραμμή, εκεί που δίνονταν η καθημερινή μάχη. Κι ας ήταν μόνον ένα τέταρτο με το ΙΧ η απόσταση που συντελούνταν το έγκλημα. Κι ας είχε ξεκινήσει η αναπαραγωγή φωτογραφιών που δημοσιοποιούσαν το έγκλημα μέσω διαδικτύου...

Υπό αυτές τις συνθήκες, φυσικό ήταν να σέρνεται η υποψία ότι είχε γίνει συγκάλυψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αντιθέτως. από τις 8-3-2017, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επέβαλε το αναλογούν πρόστιμο, ενώ ενωρίτερα είχε αφαιρέσει την άδεια της παρανόμου εταιρείας, η οποία για άλλο σκοπό είχε δοθεί. Μάλιστα κάποιοι συσχετίζουν εργασίες της κατασκευαστικής  εταιρείας που πραγματοποιούνται εκτός προστατευόμενης ζώνης για να πριμοδοτήσουν την πεσιμιστική τους άποψη!

Οι ενεργοί πολίτες, βρίσκονται σε εγρήγορση και μέσα από την ιστοσελίδα τους, έδωσαν στη δημοσιότητα την απόφαση του Υπουργού για να αρθεί κάθε αμφισβήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  τι έγραψαν:  

Κοινοποιούμε το έγγραφο με το οποίο επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 156.500€ από τους Επιθεωρητές περιβάλλοντος, δόμησης, ενέργειας και μεταλλείων για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι για τις πράξεις της εταιρίας "Αθηναίων Γη". Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά πετύχαμε σημαντικά βήματα και ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία για τη στήριξη στον αγώνα μας.

Here is the document that convicts the "Athinaion Gi" company to a fine of 156,500 euros by the Environment, Building and Energy Inspectors. We still have a long way to go but important steps have been made, so we thank everyone for your support!

Αυτή είναι η απόφαση επιβολής προστίμου από υπ. Περιβάλλοντος:

 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 




Να και μερικοί σχετικοί διάλογοι:



 
Σχόλια
Panos Stamou
Panos Stamou Το υπολοιπο τι αναφερει?
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση · 27 Ιουνίου στις 2:32 μ.μ.
 
Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα
Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα ολόκληρο είναι, απλά πρέπει να πατήσετε τα βελάκια που εμφανίζονται δίπλα από το έγγραφο όταν περνάτε τον κέρσορα.
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση · 27 Ιουνίου στις 3:51 μ.μ.
 
Vangelis Paravas
Vangelis Paravas Well well 156.000 στην Αθηναίων γη!!! Ορίστε λοιπόν η κίνητοποίηση των πολιτών φέρνει αποτελέσματα :)
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση · 27 Ιουνίου στις 3:45 μ.μ.
 
Giannis Tsakrios
Giannis Tsakrios oi ergasies tha sunexistoun , einai palio to eggrafo.mia volta apo kei tha sas peisei
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση · 27 Ιουνίου στις 5:34 μ.μ.
 
Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα
Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα Οι εργασίες συνεχίζονται σε ιδιοκτησία της εταιρίας η οποία όμως δεν εμπίπτει στη ζώνη προστασίας των 150 μ. από τον αιγιαλό. Μην ανησυχείτε καθόλου. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι!
 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: