ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 27/6/2017



Σχετικά με τη στάση της ΝΔ στη συνέχιση της απεργίας  (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου  του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.
Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων.
Η ΝΔ και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται.

Π. Σκουρλέτης: Βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτικό σχέδιο της ΝΔ και του Μητσοτάκη για να περάσει η καθαριότητα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει αποκλιμάκωση.
Η κυβέρνηση με κάθε πρόσφορο μέσο θα προστατέψει την δημόσια υγεία.
Δείτε εδώ για περισσότερα. 


Για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

A. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

B. Από την ομιλία του Π. Σκουρλέτη στη Βουλή

Επιλέγετε αυτή την ώρα, χάριν της ομηρίας σας σε ιδεοληπτικές νεοφιλελεύθερες απόψεις, να βυθίζεται η Αθήνα και η χώρα στα σκουπίδια και να σταματήσει βιαίως η εργασιακή σχέση των μέχρι τώρα εργαζομένων.  Για να παραδώσετε τον τομέα αυτό στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που υπηρετείτε.

Η ΝΔ προτείνει το εξής: «Δώστε τους τα δεδουλευμένα και απόλυση». Λέει ότι αυτό το κρίσιμο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι υπόθεση ΣΔΙΤ, συμπράξεων μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικών εταιρειών. Τι να γίνει δηλαδή; Να μην προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας, σταθερές και μόνιμες. Αυτό μας προτείνετε. Καμία πρόσληψη, να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Για να βάλετε έναν, δύο, τρεις δικούς σας ανθρώπους να φέρουν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο ιδιωτικές εταιρείες
Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία


Για τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων  (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού)

Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους. Η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται…

Για τις αντιδράσεις της Χ.Α. σχετικά με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο Politico.eu (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα
Politico.eu, δείχνουν πως ο στόχος του επετεύχθη και μάλιστα πολύ άμεσα. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του με τις οποίες ο επικεφαλής της ΝΔ ξέπλυνε τα εγκλήματα της Χ.Α. λέγοντας πως σήμερα “είναι σαν να μην υπάρχει” ενώ η δική της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnikismos.net έσπευσε να του δώσει τα εύσημα εκθειάζοντας τον ισχυρισμό του πως “η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια”. Το ακόμα πιο θλιβερό είναι πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατέληγε σημειώνοντας πως η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη θέτει νέα δεδομένα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής! Όπως ήταν αναμενόμενο, το εν λόγω κείμενο αναδημοσιεύτηκε και από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αλληλοαναγνώρισης και της λήψης των πιστοποιητικών αθωότητας. Το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του Κυρ. Μητσοτάκη και η de facto συμπόρευση του με τους δολοφόνους της Χ.Α. συνιστά κίνηση άκρως υπονομευτική για την ίδια τη δημοκρατία. Αποδεικνύεται πως ο επικεφαλής της ΝΔ είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει λίγες παραπάνω ψήφους.   

Για τις δηλώσεις Σταΐκούρα σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού (άτυπη ενημέρωση ΥΠΟΙΚ) 

Θα ήταν ευχής έργον εάν ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ανάλωνε έστω και λιγοστό χρόνο στην ανάγνωση των στοιχείων που περιέχει το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Μαϊου 2017, το οποίο είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr) και ακόμη λιγότερο στην έκδοση βαρύγδουπων και, κυρίως, ανακριβών ανακοινώσεων. Στην ευκταία αυτή περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα διαπίστωνε ότι:

α) Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία είναι αυξημένες σε σχέση με το 2016 συνολικά κατά 40 εκ. από 259 εκατ. στο 5μηνο 2016,  στα 299 εκ. το αντίστοιχο 5μηνο 2017. (Ενδεικτικά για το πρώτο 5μηνο: Επιδόματα πολυτέκνων 95 εκ. το 2017 έναντι 90 εκ το 2016, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 129 εκ. το 2017 έναντι 0 το 2016, επίδομα θέρμανσης 61 εκ το 2017 έναντι 53 το 2016).

β) Όσο για τις δαπάνες περίθαλψης, οι μεν εφημερίες ιατρών και οι υπερωρίες νοσηλευτικού προσωπικού παρουσιάζουν αύξηση κατά ένα εκατομμύριο (από 79 εκ. το 5μηνο 2016 στα 80 εκ. το αντίστοιχο 5μηνο 2017). Υπάρχει υστέρηση των επιχορηγήσεων νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ διότι διαπιστώθηκε ότι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα.

Το κενό στρατηγικής στο οποίο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δεν αναπληρώνεται με διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δη στοιχείων τα οποία είναι προσβάσιμα στους πάντες.

Για την κρίση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Η Βουλή οδηγεί τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. Ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη όπως ο κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές ως προς τη διάρκεια του αξιοποίνου ρυθμίσεις που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς. Η κρίση αυτή της Επιτροπής,  στηρίζεται στο Άρ. 86 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι μόνο για εγκλήματα που οι πολιτικοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ανακύπτει η ειδική αρμοδιότητα της Βουλής. Η παραπάνω διαδικαστική πορεία, γνωστή και από την προηγούμενη περίπτωση του πρώην Υπουργού κ. Ά. Τσοχατζόπουλου, διασφαλίζει επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα με όρους κράτους δικαίου. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις (απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στον Βρούτση)

Το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι απολύτως πραγματικό και προκύπτει ξεκάθαρα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κάθε εβδομάδα εφευρίσκει έναν λόγο για να αμφισβητήσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και να επαναλάβει μονότονα την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όλων των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και εφάπαξ, με ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, μεγάλο μέρος της δόσης που θα εκταμιευτεί τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Επομένως, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν επηρεάζεται από τον ρύθμό εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων συντάξεων.
Τα κόμματα που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στα όρια της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας το ασφαλιστικό, που συσσώρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμμείς και ληξιπρόθεσμες  αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, οφείλουν να είναι πιο συγκρατημένα και να μην τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους με ανεύθυνες και αβάσιμες τοποθετήσεις.
Η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ρυθμός υλοποίησής της επιταχύνεται καθημερινά, με στόχο την πλήρη εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων.


Για την Ορθοπεδική Κλινική  του  «Παίδων Πεντέλης» (ανακοίνωση του Νοσοκομείου)

Η Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. «Παίδων Πεντέλης» λειτουργεί κανονικά με βάση τη στελέχωσή της παράγοντας ουσιαστικό έργο αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα.
Βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο η διαδικασία κρίσης για την επιλογή Ιατρού Ορθοπεδικού Επιμελητή Β’ στη μια κενή οργανική θέση που υπάρχει και η κρίση της είχε ανασταλεί από το 2010. Αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες  οι προβλεπόμενες τέσσερις (4) οργανικές θέσεις αφού υπάρχουν τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός ορθοπεδικός.
Ήδη με την έγκριση της α’ τροποποίησης του προϋπολογισμού 2017 έχει αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ (από 60.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ) ο προϋπολογισμός για τα ορθοπεδικά υλικά και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη περεταίρω αύξησή του  στη διάρκεια του χρόνου με βάση πάντα τις ανάγκες και τις αντίστοιχες δυνατότητες.
Δηλώνεται κατηγορηματικά ότι κανένα προγραμματισμένο εντός του 2017 χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω έλλειψης πόρων.  Δείτε εδώ για περισσότερα.
Ίδρυση νέων σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας)
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την ίδρυση 13 νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, με την ίδρυση 1 Ειδικού Νηπιαγωγείου, 1 Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, 2 Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και 9 Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, δημιουργούνται ακόμα καλύτερες συνθήκες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε κάθε σημείο της χώρας. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο (ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας)

Τη χρηματοδότηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 18,6 εκατ. ευρώ, ανακοινώνουν το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ, το έργο "Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου - Ο.Ε.Δ.Α Ζακύνθου". Η υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων με βάση τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, αποτελεί υποδομή απαραίτητη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στο νησί. Πρόκειται για μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση, η οποία θα επεξεργάζεται συνολικά 24.144 τόνους αποβλήτων τον χρόνο. Δείτε εδώ για περισσότερα.


Για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (σημεία από την ομιλία του Β. Αποστόλου)

-  Μέσα σε 18 μόλις μήνες από την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν ήδη προκηρυχθεί μέτρα συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δις € και μαζί με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις από το προηγούμενο πρόγραμμα φτάνουν στα 3 δις €. Δηλαδή το 50% του προγράμματος έχει ήδη δεσμευτεί.

- Έχουν προκηρυχθεί ως σήμερα πολλά μέτρα και δράσεις, όπως των Νέων Γεωργών ύψους 241 εκ. €, στη οποία εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από 14.700 νέους αγρότες.
Στη Στερεά Ελλάδα προβλέπεται η ενίσχυση 930 νέων αγροτών με 17 έως 22 χιλιάδες ευρώ. Έχουν υποβάλλει αίτηση 730, εκ των οποίων 110 από την Εύβοια.Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η β΄ αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων και μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει πληρωθεί το 70% των νέων αγροτών.

- Πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και η κοινή πρόσκληση για την επιλογή των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Τοπικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του νέου LEADER, με δημόσια δαπάνη 322 εκ. € για το ΠΑΑ και 54 εκ. € για το ΕΠΑλΘ αντίστοιχα. Στη Στερεά Ελλάδα θα κατανεμηθούν 30 εκατ. ευρώ. Επίσης προκηρύχθηκε το μέτρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων για επενδύσεις άνω των 600 χιλ. € με δημόσια δαπάνη 120 εκ. €, και ακολούθησε η προκήρυξη 30 εκατ. για επενδυτικά σχέδια μεταποίησης σε μη αγροτικό προϊόν, όπως οι κλάδοι της ζυθοποιίας, της παραγωγής αιθέριων ελαίων και άλλοι και 100 εκ. €, για επενδύσεις κάτω των 600 χιλ. € από τις Περιφέρειες και τα τοπικά προγράμματα LEADER. Επίσης εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθεί και το 50% των επενδυτικών κονδυλίων για την αλιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: