ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αδιάλλλακτη η Τουρκία στη διατήρηση στρατευμάτων

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει η Τουρκία τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και μείνανε εκτός οποιασδήποτε πρακτικής». Αυτό τόνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ουσιαστική και αναλυτική απάντηση που έδωσε στο θέμα των δύο συνθηκών, εγγυήσεων και συμμαχιών, στις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό που εστιάστηκαν στα τρία ερωτήματα που έθεσε ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν:

Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει μια θεμελιώδης αλλαγή των εγγυήσεων, ποιος θα μπορούσε να είναι ο τρόπος εφαρμογής της λύσης, πώς θα λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.

Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε, όπως δήλωσε ο ίδιος, ότι αυτές οι δύο συνθήκες «ουδέποτε ουσιαστικά εφαρμόστηκαν, τις παραβίασε η Τουρκία από όλες τις πλευρές, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και μείνανε εκτός οποιασδήποτε πρακτικής».

Σε μία επίδειξη αδιαλλαξίας, μήνυμα ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί ποτέ την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ούτε την άρση των εγγυήσεων, έστειλε  από το περιθώριο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, με δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο Tούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, εμφανώς εκνευρισμένος, κάλεσε Αθήνα και Λευκωσία να φέρουν «αποδεκτές» προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δηλώνοντας ότι αυτή η Διάσκεψη είναι η τελευταία και η τελική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: