ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Εγκύκλιος του Υπ.Εσ. για τις προσλήψεις στους ΟΤΑ

Οδηγίες για την εφαρμογή της τροπολογίας που αφορά στις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων και τη σύναψη νέων συμβάσεων για τις υπηρεσίες αυτές μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, δίνονται με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι δήμοι της χώρας ότι λόγω επιτακτικής ανάγκης θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα για επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων των δήμων ώστε σε αυτά να καταγραφούν οι τυχόν πρόσθετες οργανικές θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και να προστεθούν στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η τροποποίηση των οργανογραμμάτων γίνεται σε περίπτωση που δεν υφίστανται ήδη κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών, ή εφόσον οι ήδη προβλεπόμενες θέσεις, ακόμη και αν καλυφθούν, δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν καταγραφεί τα πρόσθετα οργανικά κενά και η σχετική απόφαση να σταλεί προς έγκριση στον οικείο Συντονιστή Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης, ο οποίος έχει ένα μήνα περιθώριο για να την εγκρίνει.

Στη συνέχεια, οι ΟΤΑ υποβάλλουν εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση τής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το αίτημα προγραμματισμού στο υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω.

Δήμοι που θα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν συμπληρωματικό κατόπιν επανεξέτασης των αναγκών τους σε προσωπικό.


Μέχρι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων (όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2018), οι δήμοι μπορούν να απασχολούν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου επικαλούμενο λόγους δημόσιας υγείας, το σύνολο των συμβασιούχων που εργαζόταν έως τις 7 Ιουνίου στις θέσεις αυτές, και εφόσον έχει ληφθεί απόφαση για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή έχει υποβληθεί αίτημα για κάλυψη ήδη υφιστάμενων κενών.

Η εγκύκλιος αναφέρει τέλος ότι οι νέες συμβάσεις δεν εμπίπτουν στα άρθρα 5 και 6 του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου και ως εκ τούτου μπορούν να απασχοληθούν και όσοι έχουν υπερβεί το 24μηνο, ενώ η παροχή υπηρεσίας δεν προσμετράται για την ειδική βαθμολόγηση λόγω εμπειρίας.


Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: