ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πόροι του Υπουργείου προς την Ξερόλακκα Πάτρας


Κάτι εκατομμύρια ευρώπουλα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα περιλαμβάνει σε λίγο η κάσα, που κατά τον Κ. Πελετίδη και την παράταξή του, κάαααποτε, θα περιλάμβανε την Ξερόλακκα. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και αφού η επέκταση της Ξερόλακκας των Πατρινών, δεν μπορεί να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ θα την επιδοτήσει το σύνολο του ελληνικού λαού! Για να δούμε, ξέρει ελληνικά ο Πελετίδης για να πει ευχαριστώ! Ειδάλλως ας το πει ποντιακά: «Ευχαριστίζω».


Για το έργο «Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων»!

«...Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα των πολιτών της Πάτρας, όπως αυτά εκφράζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και το τοπικό πολιτικό δυναμικό, παρόλο που ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα τη θετική στάση της κυβέρνησης» έναντι των Πατρών.
Με τα παραπάνω καταλήγει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου στου ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, αναφερόμενος στην διάθεση εθνικών πόρων για την κατασκευή του έργου «Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων».

Αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
 «Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση υπεγράφη σήμερα και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια τις επόμενες μέρες η Απόφαση Ένταξης του έργου « Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων», συνολικού προϋπολογισμού 2.020.000 €. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα έργο που το είχε ζητήσει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είχε χαρακτηρισθεί ως εμπροσθοβαρές προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο όμως τελικά δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ λόγω της κρισιμότητας του αποφασίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η κατασκευή του έργου αυτού έχει σκοπό η λειτουργία του ΧΥΤΑ να ανταποκρίνεται στους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί. Επίσης θεωρείται ότι με το έργο αυτό θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ μερικά χρόνια επιπλέον κερδίζοντας τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με βάση το συνολικότερο σχεδιασμό στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας.
Τονίζουμε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα των πολιτών της Πάτρας, όπως αυτά εκφράζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και το τοπικό πολιτικό δυναμικό, παρόλο που ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα τη θετική στάση της κυβέρνησης και τις προσπάθειες της, παρά τους πενιχρούς πόρους που διαθέτει, να επιλύσει χρόνια προβλήματα και να ικανοποιήσει πάγιες διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: