ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ελπίδα από Δευτέρα, που θα έχει απαλυνθεί και ο πόνος του Δημάρχου Πατρέων!

Φωτογραφία αρχείου.


Άτακτη υποχώρηση σήμερα των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ της ΝΔ και του ανταγωνιστή της ΠΑΜΕ του ΚΚΕ και επιστροφή στην εργασία των οδοκαθαριστών, με σκυμμένο κεφάλι! - Καμπανάκι κινδύνου από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημόσια υγεία



«Πρεμιέρα» έκανε σήμερα ο καύσωνας σε ολόκληρη την Ελλάδα με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, Παρασκευή, όπως και το Σάββατο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς, ενώ η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι αφόρητη κια στην Πάτρα, όπως και στις μεγάλες πόλεις. 

Η άτακτη υποχώρηση σήμερα των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ της ΝΔ και του ανταγωνιστή της ΠΑΜΕ του ΚΚΕ και η επιστροφή στην εργασία των οδοκαθαριστών, με σκυμμένο κεφάλι, αφού υποχρεώθηκαν υπό το βάρος της κοινής γνώμης να συμφωνήσουν με αυτά που σε λογική ο υπουργός Σκουρλέτης τους έδινε από την αρχή, θα απαλύνει το πρόβλημα της δυσοσμίας, αλλά δεν θα το λύσει, αφού θα χρεισθούν ημέρες εργασίας.

Και κυρίως στην Πάτρα μέρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που συνταυτίστηκαν με τον μεγάλο, μέγιστο, παμμέγιστο συνδικαλιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη με το εξοχικό εκτός Πατρών, θα χρειαστεί να τον παρηγορήσουν και να του συμπαρασταθούν στον... πόνο του, τιθέμενοι ενατίον των «καλοφαγωμένων», όπως αποκάλεσε τις φωνές της λογικής! 

Ωστόσο, ανάσες δροσιάς αναμένονται τη Δευτέρα, όπου θα έχει απαλυνθεί και ο πόνος του Δημάρχου Πατρέων που έτρεξε να επιβάλει την αδιέξοδη γραμμή του ΚΚΕ στην πόλη, αντί να κοιτάξει το συμφέρον των Πατρινών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο, «φαίνεται να είναι μια καλή μέρα, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση και θα φτάσει στους 33 με 36 βαθμούς.

Την κατάσταση θα επιβαρύνουν και τα σκουπίδια που παραμένουν συσσωρευμένα στους δρόμους και τα οποία αποτελούν εστίες μικροβίων, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια Υγεία.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο ανησυχητικό κοκτέιλ των απορριμμάτων, που δημιουργείται κάτω από τον ήλιο σε ημέρες καύσωνα.

Όπως επεσήμανε, «το πρόβλημα είναι κυρίως τα νωπά απορρίμματα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των μολυσματικών μικροοργανισμών που αναπτύσσονται άμεσα σε αυτά και οδηγούν σε σήψη».

Η συμβουλή των επιστημόνων είναι να διαχωρίζονται τα πλαστικά, τα χαρτιά και ό,τι δεν έχει υπολείμματα τροφών (όπως οι πλυμένες κονσέρβες) από τα νωπά τρόφιμα, τα οποία θα πρέπει να αποθηκεύονται ξεχωριστά. Αυτό αφορά υπολείμματα κρέατος ψαριού, λαχανικών και όλων των τροφών γενικότερα, είτε έχουν μαγειρευτεί είτε όχι.

«Τα νωπά απορρίμματα θα πρέπει να διαχωρίζονται στο σπίτι και να τοποθετούνται σε σκληρές ανθεκτικές πλαστικές σακούλες σφιχτά δεμένες, οι οποίες δεν θα πρέπει να εκτίθενται στο ηλιακό φως. Καλό θα ήταν, παρότι δύσκολα εφαρμόσιμο, να διατηρούνται τα απορρίμματα αυτά όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται σε σκιερούς εξωτερικούς χώρους στο σπίτι και στη συνέχεια να μεταφέρονται στα σημεία αποκομιδής», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στους σωρούς των σκουπιδιών δεν μεταδίδονται στον άνθρωπό μέσω της εισπνοής, αλλά μπορούν εύκολα να μεταδοθούν σε έντομα και ζώα.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνσιε ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κατοικίδια ζώα μας, καθώς δεν πρέπει να τα αφήνουμε να πλησιάζουν τα σκουπίδια».
«Κι αυτό γιατί, τα κατοικίδια, αλλά κυρίως τα αδέσποτα ζώα και τα ποντίκια, μπορούν να μολυνθούν από τα μικρόβια που έχουν αναπτυχθεί στα απορρίμματα και δυνητικά να μεταδώσουν (με το δάγκωμα) μολυσματικές ασθένειες στον άνθρωπο», εξήγησε.

Τέλος, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής θα πρέπει να εφαρμόζεται με ευλαβική συνέπεια το πλύσιμο των χεριών, καθώς αποτελεί την κύρια και πρώτη γραμμή άμυνας για να μην περάσουν μολυσματικοί μικροοργανισμοί στο ανθρώπινο σώμα.

(Πηγή: Με στοιχεία από ΑΜΠΕ κai σχόλια από το Istologio G. Mosxou)

Δεν υπάρχουν σχόλια: