ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Πάτρα




Δεν είναι ταμπού η καθαριότητα, είναι κοινωνική υπηρεσία, είναι υπηρεσία προς το κοινωνικό σύνολο και κανένας, εάν δεν έχει να πληρώσει δεν θα σταματήσουν να του κάνουν αποκομιδή έξω από το σπίτι του, διαφορετικά θα αυξηθούν πολύ τα δημοτικά τέλη, εάν ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να είναι ζημιογόνα και αυτό είναι ξεκάθαρο». 
 
Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπρόεδρος του σωματείου χειριστών οδηγών του Δήμου Πατρέων Βασίλης Παπανδριανός
 
Από χτες το βράδυ ξεκίνησε όλος ο σχεδιασμός για να καθαρίσει η Πάτρα από τα απορρίμματα. Αρχικά όλες οι δυνάμεις έπεσαν στο κέντρο της πόλης, και μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί πολλά σημεία, έχουν πλυθεί, έχουν απολυμανθεί, έχουν σαρωθεί, όπως Ζαβλάνι, Ανθούπολη, Ρίο , Μεσσάτιδα, Παραλία, Βραχνέϊκα, με 6-7 απορριμματοφόρα σε κάθε περιοχή.
«Η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό», κι αυτό, όπως δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπρόεδρος του σωματείου χειριστών οδηγών του Δήμου Πατρέων Βασίλης Παπανδριανός, «η αλλαγή βάρδιας γινόταν στην Ξερόλακκα στην πύλη, έβγαινε ο ένας οδηγός κι έμπαινε ο άλλος». Όσον αφορά τηλεφωνήματα δημοτών, οι οποίοι διερωτώνται  για ποιο λόγο κάποια σημεία είναι σκουπισμένα και κάποια όχι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απαντούν ότι «είναι τεχνικό το κομμάτι, καθώς το απορριμματοφόρο στο πέρασμά του παίρνει 30-40 κάδους, το σάρωθρο για να πλύνει γεμίζει στους 20 κάδους, δηλαδή πάει να αδειάσει και συνεχίζει, αρά δεν είναι κάποια σημεία ότι τα πλένουμε και κάποια όχι».
 
Μάλιστα για να απομακρυνθούν τα απορρίμματα από τους δρόμους της πόλης έχουν «επιστρατευτεί» πέραν των απορριμματοφόρων και άλλα μέσα, που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Πατρέων, όπως φορτηγά οχήματα και μπουλντόζες, καθώς τις προηγούμενες ημέρες λόγω της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και στις συνοικίες πάνω από 3.300 τόνους απορριμμάτων.
«Η πόλη για να καθαρίσει θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 ημέρες» τόνισε ο κ. Παπανδριανός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δουλεύουμε με όλο το στόλο, γιατί οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να έχουν σύμβαση και χωρίς να γνωρίζουν εάν θα πληρωθούν. Είναι 64 άνθρωποι, οι οποίοι φαίνεται ότι αυτή την στιγμή είναι απολυμένοι εδώ και 11 ημέρες, δεν έχουν υπογράψει κάτι, αλλά για να καθαρίσουν την πόλη, είναι όλοι στα πόστα τους».
 
Μετά από 11 ημέρες απεργίας η ΠΟΕ-ΟΤΕ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων με τους εργαζομένους στου δήμους να δηλώνουν ότι «για δυο απλές κινήσεις δεν βγαίνουμε πλήρως ικανοποιημένοι. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση  έχει δώσει στην διακριτική ευχέρεια των δημάρχων της χώρας , εάν θα τους κρατήσει ή εάν θα τους προσλάβουν, όσο είχαμε τις κινητοποιήσεις σε άλλους δήμους, όχι στην Πάτρα, είχαν και απειλές και προβλήματα. Αυτό το νομικό κενό, που υπάρχει για την ανανέωση για τις ημέρες, που εργάζονται τώρα, δεν νομίζω να πήγαιναν πολλοί να εργαστούν με αυτές τις συνθήκες μαζεύοντας σκουπίδια μετά από τόσες ημέρες και να μην ξέρουν εάν θα πληρωθούν» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του σωματείου χειριστών οδηγών του Δήμου Πατρέων.
 
Φυσικά δεν έλειψαν και οι αιχμές εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Άδωνι, «γιατί να το κρύψουμε άλλωστε», ναι να μπουν ιδιώτες. Από την στιγμή, που θα μπουν ιδιώτες στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δεν πρέπει «να κρύψουμε άλλωστε» ότι τον πρώτο χρόνο μια εταιρεία που θα μπει , θα είναι με μικρό κόστος και σχεδόν καθόλου κέρδος, αλλά θα είναι και εγγυημένο εισόδημα, κι αυτό τι σημαίνει; Τα δημοτικά τέλη στην επόμενη 3ετία και 5ετία θα ανεβαίνουν συνέχεια και θα υπάρχει μια σύμβαση , όπως είναι το 90% των συμβάσεων στο δημόσιο, που δεν χάνει ποτέ».
 
Ο αντιπρόεδρος του σωματείου χειριστών οδηγών του Δήμου Πατρέων Βασίλης Παπανδριανός τόνισε ότι αυτό, που περιμένουν τώρα είναι με «κάποια συνεννόηση και συνεργασία να συναφθούν συμβάσεις και αυτό, που είπε η κυβέρνηση ότι θα βγουν προκηρύξεις, να δεσμεύσει με κάποιο τρόπο τους δημάρχους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: