ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αδιέξοδη πρόταση που απερρίφθη ως αντισυνταγματική


Την πρόταση που οδηγεί σε αδιέξοδο, έκανε ο Κ. Πελετίδης, προωθώντας την θέση του ΚΚΕ, σήμερα  σε συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα των Δήμων και ειδικότερα του Δήμου Πατρέων.



Την έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την απεργία στην Καθαριότητα, ζητώντας μονιμοποίηση συμβασιούχων!


«Ως Δημοτική Αρχή, επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε: Ένας τρόπος πολιτικός και  καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση  τις προσωρινές συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο στους εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες Δήμους».

Τα παραπάνω υποστήριξε σήμερα, χωρίς να λάβει υπόψη ότι αυτή η λύση κρίθηκε αντισυνταγματική και απερρίφθη από το ΕΣ, ως προάγουσα εμμέσως, την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων σε μόνιμες. Και μάλιστα απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης για κάλυψη των αναγκών των Δήμων, σε εργαζόμενους, μέσω ΑΣΕΠ και με πριμοδότηση εξτρά μορίων των όσων εργάζονται ως συμβασιούχοι ήδη.

Την πρόταση που οδηγεί σε αδιέξοδο, έκανε ο Κ. Πελετίδης, προωθώντας την θέση του ΚΚΕ, σήμερα  σε συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα των Δήμων και ειδικότερα του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής:

Η χθεσινή τροπολογία της κυβέρνησης που ψηφίστηκε στην Βουλή, παρατείνει την ομηρία των συμβασιούχων και στην συνέχεια, τους απολύει. Στον Δήμο μας απολύονται 64 εργαζόμενοι, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Καθαριότητας και των Κοιμητηρίων.

Η κυβέρνηση προχωράει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, γιατί προωθεί την παράδοση κρίσιμων Δημοτικών υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς ομίλους, εξασφαλίζοντας τους σίγουρα και μεγάλα κέρδη μέσα από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη μας, ευθύνεται η πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, εργάζονται σε σκληρές συνθήκες, με καθεστώς εργασιακής ομηρίας και μισθούς πείνας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες: Την καθημερινή συλλογή, τόνων απορριμμάτων.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος. Ο λαός της Πάτρας πρέπει να τον στηρίξει, αφορά και τον ίδιο γιατί αν η Καθαριότητα περάσει στα χέρια επιχειρηματιών, θα κληθεί να πληρώσει αυξημένα τέλη.  

Εμείς σταθερά διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη 1.000 μονίμων εργαζομένων, για να καλυφτούν οι ανάγκες μας σε προσωπικό, να λειτουργεί στοιχειωδώς ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του. Ζήτημα για το οποίο διαδηλώσαμε μαζί με το λαό στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, ενώ συνεχίζονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού.

Στην υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν απομείνει, μετά τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση των προσλήψεων, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα: Για την Αποκομιδή 95 εργαζόμενοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 15 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που απολύονται. Ενώ στην Σάρωση 74 μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 60 Κοινωφελούς Εργασίας και 12 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι που θα απολυθούν.

Ως Δημοτική Αρχή, επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε: Ένας τρόπος πολιτικός και  καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση  τις προσωρινές συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο στους εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: