ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγείται στο δικαστήριο



Η Βουλή οδηγεί τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.


Σε αυτή την απόφαση κατέληξε με ευρεία πλειοψηφία η Προκαταρκτική Επιτροπή. Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «έγινε διάκριση των πράξεων που αποδίδονται στον κ. Ι. Παπαντωνίου και για μεν την πράξη της απιστίας κρίθηκε ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, λόγω της τασσόμενης από το Σύνταγμα ειδικής προθεσμίας, για δε τη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κρίθηκε ότι αυτή δεν τελέστηκε κατά την διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων. Κατά συνέπεια η δίωξή της αποτελεί αρμοδιότητα των κοινών Ποινικών Δικαστηρίων.
Ο πρώην Υπουργός θα αντιμετωπίσει επομένως τη Δικαιοσύνη όπως ο κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές, ως προς τη διάρκεια του αξιόποινου, ρυθμίσεις, που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς.

Η κρίση αυτή της επιτροπής στηρίζεται στο άρθρο 86 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι μόνο για εγκλήματα, που οι πολιτικοί τέλεσαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, ανακύπτει η ειδική αρμοδιότητα της της Βουλής.

Η παραπάνω διαδικαστική πορεία, γνωστή κι από την προηγούμενη περίπτωση του πρώην υπουργού κ. Α. Τσοχατζόπουλου, διασφαλίζει επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα της απονομής δικαιοσύνης με όρους κράτους δικαίου». Την συνέχιση της διερεύνησης ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΚΕ και το Ποτάμι ενώ η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει δικό της πόρισμα.

Πηγή: avgi.gt

Δεν υπάρχουν σχόλια: