ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ο Κ. Σημίτης κια αυτός στη σέντρα, για τα C4I

Τις καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους Γαλλικής εταιρείας για χρηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την σύμβαση που αφορά την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I, ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς.


Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Thales Engineering & Consulting, Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρεία του οποίου είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η επίμαχη κατάθεσή του βρίσκεται από το 2006 στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η κατάθεση του Ζοσεράν δόθηκε στη Γαλλία στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας, μετά από καταγγελίες του για πρακτικές διαφθοράς από την Τales Engineering & Consulting. Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας είχε αναφερθεί στις «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες», ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η εταιρεία του διεκδικούσε και την δουλειά του C4I, την οποία ωστόσο έχασε «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσέϊνι (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς). Και κατά τον Ρ….(πρόεδρο της ελληνικής θυγατρικής της Thales)  χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό»...

Η συγκεκριμένη κατάθεση του Ζοσεράν περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην Γαλλική εταιρία. Στη συνέχεια και με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου στην Ελλάδα σχηματίστηκε δικογραφία μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία διαβιβάστηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: