ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Γ. Πάντζας: «Το πάρτι στον Αθλητισμό τελείωσε»


Ο Γιώργος Πάντζας, τόνισε την πραγματικότητα που επικρατεί στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία θυμίζει καμένη γη.


«Το τεράστιο θέμα της κάρτας υγείας αθλητή αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που απαιτεί μια σημαντική παρέμβαση»


Απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την συζήτηση για τον Αθλητισμό ο βουλευτής Αττικής Γ. Πάντζας τόνισε ότι, «το πάρτι στο τομέα του Αθλητισμού τελείωσε. Ότι τελείωσε οριστικά η εποχή,  που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νομοθετούσαν υπέρ των παραγόντων και των... κονομισάριων στον αθλητισμό. Αντίθετα, υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή η οποία σηματοδοτεί παρεμβάσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο και κύριο μέλημα και προτεραιότητα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό». 

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον Αθλητισμό στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, όπου τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Πάντζας, αναφέρθηκε στην σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, η οποία χαρακτηρίζεται από παρεμβάσεις ριζοσπαστικές και αναγκαίες που πολλές από αυτές σε συνάρτηση με την πραγματικότητα που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού είναι αυτονόητες και απαιτητές. 

Επίσης, τόνισε την πραγματικότητα που επικρατεί στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία θυμίζει καμένη γη. Όμοια με αυτή που αφήσανε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που συγκυβερνήσανε τα τελευταία 30 χρόνια τον τόπο, και τον χρεοκοπήσανε. 

Αναφέρθηκε στην ριζοσπαστική λύση που δίνεται από το υπουργείο, αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία θα επιτρέψει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες να αποκτήσουν τα γήπεδα και στάδια άδεια λειτουργίας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλούμενων αλλά και των θεατών.

Επίσης, αναφέρθηκε στις τροπολογίες που κατέθεσε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την κάρτα υγεία του αθλητή και αυτή που προβλέπει σε αθλητές και προπονητές να μπορούν να παίρνουν άδεια από την εργασία του κατά το στάδιο της προετοιμασίας.

Σχετικά με την κάρτα υγείας αθλητή σημείωσε: 

«Το τεράστιο θέμα της κάρτας υγείας αθλητή αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που απαιτεί μια σημαντική παρέμβαση. Και ο λόγος είναι ότι, εδώ και 18 χρόνια, εκκρεμεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που να αφορά στην κάρτα του αθλητή. Γιατί υπήρχαν πολλές συντεχνίες, οι οποίες ήθελαν να συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει όλο το σύστημα. Χωρίς ιατρικά πρωτόκολλα, για το ποιες εξετάσεις απαιτούνται ώστε να προλαμβάνουμε αιφνίδιους θανάτους νέων αθλητών. 

Είναι μια σημαντική παρέμβαση, γιατί η αυθαιρεσία που υπάρχει στο θέμα αυτό ήταν και είναι τεράστια. Όλοι θα γνωρίζετε ή θα έχετε ακούσει, ότι οι ιατρικές εξετάσεις των αθλητών δεν ήταν πάντα ουσιαστικές. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έμπαινε η ιατρική σφραγίδα στο δελτίο, ερήμην του αθλητή. Αυτό λοιπόν πρέπει να τελειώσει, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές..»

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι, το πάρτι στο τομέα του Αθλητισμού τελείωσε. Ότι τελείωσε οριστικά η εποχή,  που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νομοθετούσαν υπέρ των παραγόντων και των... κονομισάριων στον αθλητισμό. Αντίθετα, υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή η οποία σηματοδοτεί παρεμβάσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο και κύριο μέλημα και προτεραιότητα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 

Τέλος, συνολικά για το νομοσχέδιο ανέφερε ότι είναι μια σημαντική νομοθέτηση, που  διορθώνει και δεν τακτοποιεί. Γιατί στην τακτοποίηση οι εξπέρ του είδους είναι άλλοι και έχουν ονοματεπώνυμο, που ο ελληνικός λαός τους γνωρίζει. «Είναι οι γνωστοί κατά κόσμον… ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: