ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Σε καλό δρόμο πάλι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα». Για προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από την τουρκική πλευρά έκανε λόγο σήμερα με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εισερχόμενος στον συνεδριακό χώρο όπου διεξάγονται, για τρίτη κατά σειρά μέρα, οι εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.


«Χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης. Την αποτρέψαμε με σαφήνεια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοτας ότι «η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε ένα συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές».

«Εγώ εξήγησα στους συναδέλφους μου», πρόσθεσε «ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως και η Ελλάδα, διαθέτει το Δίκαιο και τη δύναμη του Δικαίου, ενώ η άλλη πλευρά διαθέτει την κατοχή και το στρατό. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση».

Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με δημιουργικό πνεύμα, όπως αυτό που επέδειξαν μέχρι στιγμής προκειμένου να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις οι οποίες χρειάζονται κοινό έδαφος, απηύθυνε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για τα θέματα Εγγυήσεων και Ασφάλειας για το Κυπριακό.

Καταλυτική όπως φαίνεται υπήρξε η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανατρέποντας το δυσμενές κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο ζήτημα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Το στίγμα των νέων δεδομένων που ανοίγουν εκ νέου τον δρόμο των διαπραγματεύσεων έδωσαν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης όλων των πλευρών υπό την προεδρία του Α.Γκουτέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: