ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ομολογία Καραγεωργόπουλου για ευθεία παρέμβασή του



Η Γιώτα Παναγοπούλου καταγγέλλει ανοιχτά την παρέμβαση.
 
Πάτρα: Εκλογές
χρηματισμένων

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ, ΕΙΠΕ Η ΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ!


Από την ελληνική μυθολογία μάθαμε πως ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των Θεών, που ως εργαζόμενος της εποχής του -μην ξεχνούμε πως οι δώδεκα Θεοί της Αρχαιότητας ήσαν το... επουράνιο ή Ολύμπιο αν θέλετε, δείγμα των όσων τεκταινομένων επί γης- ως εργαζόμενος λοιπόν πάσχιζε για την εξυπηρέτηση του θεϊκού συνόλου. 

Αυτά τότε, διότι καθώς έχουν περάσει δύο χιλιάδες χρόνια από τότε οι αντιστοιχίες δεν μπορεί να παραμένουν απαράλλακτες. Εντούτοις θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως μικρή παραλλαγή τα  όσα συνέβησαν στην εξώθυρα του ΕΚ Πατρών, κατά τις εκλογές του Συλλόγου Εμπροϋπαλλήλων, όπου κάποιοι εζήλωσαν δόξαν αγγελιοφόρου Ερμού, μεταφέροντας φακέλους, που αντί μηνυμάτων  περιείχαν ευρώπουλα! 

Πεζό, πολύ πεζό θα πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά όταν πρόκειται για την... αρπαγή της Διοίκησης του Συλλόγου των Εμποροϋπαλλήλων, την σημερινή «Ωραία Ελένη» του Εμπορικού Κόσμου, ε, τότε το πράμα αποκτά ενδιαφέρον!  

Καταγγελία για χρηματισμό ψηφοφόρων είδε το φως της δημοσιότητας χθες από την συχνότητα του Ρ/Σ "Ράδιο Γάμμα" εκ μέρους της προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πατρών. Κι έτσι επιβεβαιώθηκε η αναφορά του Istologiou G. Mosxou, ότι κατά τις εκλογές του Συλλόγου την Κυριακή και τη Δευτέρα χρηματίστηκαν ψηφοφόροι, προκειμένου να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο  της αντίπαλης παράταξης, που στήριξε ο Δημ. Καραγεωργόπουλος. 

Ειρήσθω εν παρόδω να αναφέρω ότι ο Δημ . Καραγεωργόπουλος διατυμπάνισε την παρέμβασή του στις διαδικασίες, μέσω της Ιστοσελίδας του.

Η πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας  στον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο, είπε ξεκάθαρα πως (σ.σ.: άνθρωποι που είχαν στήσει το τραπεζάκι τους μπροστά στην πόρτα του ΕΚΠ) απροκάλυπτα έδιναν φακελάκι με αναγραμμένο το όνομα του ψηφοφόρου που το παραλάμβανε και το οποίο περιείχε το ποσόν που αναλογούσε στους μη ταμειακώς εντάξει, για να ψηφίσουν  την παράταξη που το προωθούσε! 

Η κα Παναγοπούλου μίλησε ευθέως για έλλειψη συνδικαλιστικού ήθους, για φωτογράφιση στιγμών παράδοσης και παραλαβής φακέλων και κάλεσε τις ψηφοφόρους συναδέλφους που αποδέχθηκαν τον χρηματισμό να αναλογιστούν εάν αυτό προάγει τα συμφέροντά τους. Παράλληλα εξέφρασε την λύπη της για τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ, για την στάση του απέναντι στον Σύλλογο.

Μάλιστα η πρόεδρος του Συλλόγου, δήλωσε πως είναι πολλά χρόνια στον συνδικαλισμό, αλλά αυτό που συνέβη την Κυριακή στο Σύλλογο, «το ένοιωσε για πρώτη φορά», και δράττομαι της ευκαιρία να πω, ότι οι  γενικά οι συνάδελφοι  στήριξαν τον Σύλλογο με την αυξημένη συμμετοχή τους. Και απέδειξαν ποιος τελικά είναι αυτός που μπορεί να σταθεί δίπλα τους και να τους στηρίξει στα πραγματικά τους προβλήματα.

Έχουμε κρατήσει τα φακελάκια και μιλώ για παράδειγμα, όπου συνάδελφος είχε να ψηφίσει από το 2008, που δεν συμμετείχε σε καμία διαδικασία του συλλόγου επί εννεαετία -είχαμε βάλει όριο συνδρομών 25 ευρώ μέχρι 31-12 και 22 ευρώ μέχρι την ημέρα των εκλογών- ε, αυτά τα χρήματα δόθηκαν εκεί μπροστά μας και παρόλο που έγιναν εκ μέρους μας παρατηρήσεις, να μην είναι τόσο προκλητικοί, αφού ήταν ντροπή αυτό που γινόταν, συνεχίζονταν. Και ξέρουμε ποιος ήταν, τους είδαμε. Έγινε δημόσια και υπάρχουν φάκελοι, που ήρθαν στα χέρια μας. 

Εκτίμησε μάλιστα πως το συνολικό ποσό που χρησιμοποιήθηκε για τους χρηματισμούς ψηφοφόρων έφθασε περίπου τα 1.500 ευρώ. Που σημαίνει ότι με μία απλή μαθηματική πράξη και με κατά μέσο όρο διάθεση ποσού είκοσι ευρώ στον κάθε χρηματισμένο, πρέπει να χρηματίστηκαν τουλάχιστον 75 άτομα. Ήτοι 75 στα 153 άτομα που ψήφισαν την παράταξη Τζάκη, ή το ένα δεύτερο της δύναμης που έλαβε, ειδάλλως 75 στα 353 που είναι το σύνολο των ψηφοφόρων, ή το ένα πέμπτο!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για σοβαρή αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, περισσότερο όμως αφορά την αλλοίωση συνείδησης ενός σημαντικού αριθμού συμμετεχόντων.
«Παίχθηκε σοβαρά παιχνίδι με μόνο σκοπό να αλλάξει χέρια ο Σύλλογος για να μετατραπεί σε σφραγίδα και να είναι ελέγξιμος και να έχουν τα ψηφαλάκια τους και την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην Ομοσπονδία κι από κει και πέρα ας πνιγούν οι εργαζόμενοι» κατήγγειλε η πρόεδρος Γιώτα Παναγοπούλου.

Ο Σύλλογος δεν μπορεί να πάει μπροστά με αυτές τις ενέργειες, είπε η κα πρόεδρος απευθυνόμενη σε αυτές τις εργαζόμενες που πήραν τα φακελάκια! 

Ο Σύλλογος δεν πρέπει να είναι σφραγίδα για να τον χρησιμοποιούν κάποιοι, κατέληξε με νόημα, αναφερόμενη στον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πατρών, το οποίο στο τέλος του ερχόμενου Νοέμβρη οδηγείται σε εκλογές για νέα Διοίκηση και άλλα όργανα!
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δημ. Καραγεωργόπουλος, όπως γράφηκε πιο πάνω, ομολογώντας  την απροσχημάτιστη για συνδικαλιστικό όργανο, παρέμβασή του στις εκλογές Εμποροϋπαλλήλων, στην ιστοσελίδα του https://ergasianews.gr/ γράφει τα παρακάτω:

«Τόσο η δική μου στήριξη, όσο και της παράταξης μας «ΕΝ.ΕΡΓΑ» (Ενωμένοι Εργαζόμενοι)», δόθηκε σε έναν έντιμο και ηθικό άνθρωπο και το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει όλους!!», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΟΙΥΕ και Επικεφαλής της ΕΝ.ΕΡΓΑ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος», αποκρύπτοντας την ιδιότητά του ως εκπρόσωπος γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ και μέλους του ΔΣ του ΕΚΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: