ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Υπ. Εργασίας: Κανένας φόβος για τις συντάξεις

«Το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι απολύτως πραγματικό και προκύπτει ξεκάθαρα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του» σημειώνει το υπουργείο εργασίας απαντώντας στη νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι «η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου και ο ρυθμός υλοποίησής της επιταχύνεται καθημερινά με στόχο την πλήρη εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων».


Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κάθε εβδομάδα εφευρίσκει έναν λόγο για να αμφισβητήσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και να επαναλάβει μονότονα την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Το υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση «όλων των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και εφάπαξ, με ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος».

Το υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, μεγάλο μέρος της δόσης που θα εκταμιευτεί τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Επομένως, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν επηρεάζεται από τον ρυθμό εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων συντάξεων».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα κόμματα που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στα όρια της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας το ασφαλιστικό, που συσσώρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς και ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, οφείλουν να είναι πιο συγκρατημένα και να μην τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους με ανεύθυνες και αβάσιμες τοποθετήσεις».
Δημοσίευση σχολίου