ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Γραμμή Πελετίδη: Μετά την υποταγή, η παράκληση

Όσον αφορά την απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (εισηγητής: Θ. Τουλγαρίδης- Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ), είναι άγνωστο τι ακριβώς εννοείται από τον Δήμο Πατρέων, με δεδομένο τον συμβιβασμό στην Καθαριότητα.




Ζητά από το Υπουργείο αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικών  με την μισθοδοσία των παρατασιούχων και  την διαδικασία μονιμοποίησης τους!


Επιστολή με θέμα τους συμβασιούχους – παρατασιούχους του Δήμου, έστειλε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου, Νίκο Πουλάκη.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό μας Συμβούλιο με σχετική του απόφαση, την οποία σας έχουμε αποστείλει, έχει ζητήσει την παραμονή και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων-παρατασιούχων στις Υπηρεσίες Ανταποδοτικού Χαρακτήρα του Δήμου Πατρέων. Με βάση την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε  στη Βουλή, σας αποστέλλουμε συνημμένο έγγραφο της  Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών για σοβαρά  ερωτηματικά που προκύπτουν, τα οποία αφορούν αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικά με την μισθοδοσία τους, και  την διαδικασία μονιμοποίησης τους. Το θέμα μας θα απασχολήσει στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρακαλώ για την άμεση απάντηση σας».

Στην ανακοίνωση του πίνακα θεμάτων προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, τίθεται πρώτο θέμα , με τα παρακάτω:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει την 5η  Ιουλίου  2017, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 15.30, στην Αίθουσα του συνεδριάσεων του Σώματος, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα:

1.   Παραμονή του προσωπικού των ανταποδοτικών Υπηρεσιών (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Κοιμητήρια, Ηλεκτροφωτισμός), στην Υπηρεσία τους (εισηγητής: κ. Δήμαρχος)».
2.   Στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (εισηγητής: Θ. Τουλγαρίδης- Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ).

Όσον αφορά την απεργία των εργαζομένων στη δεύτερη περίπτωση, είναι άγνωστο τι ακριβώς εννοείται.
Πολύ περισσότερο που  χθες οι προτάσεις του ΠΑΜΕ για συνέχιση της απεργίας των ΟΤΑ συνετρίβησαν στην απόφαση της πλειοψηφίας, αφού φυσικά προηγουμένως την Δευτέρα, που πέρασε, στον ανταγωνισμό κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την ΔΑΚΕ, που εξυπηρετούσε σχέδια της ΝΔ για δημιουργία αναταραχής, λαϊκής δυσφορίας, που θα οδηγούσε σε ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τελικά οδήγησαν τους εργαζομένους στην Καθαριότητα και τους συμπαραστεκομένους συναδέλφους τους, στην αδιέξοδη απεργία της Πέμπτης προχθές.
Και χθες έφθασαν στην πλήρη υποταγή, με τον συμβιβασμό της ΔΑΚΕ, κατόπιν σήματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Β. Κικίλια,  να διακόψουν την απεργία, καθώς ο ίδιος που την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα επιστράτευσης για το σταμάτημα της απεργίας!  Και ξεκαθάριζε ότι η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της περισυλλογής απορριμμάτων!     


Δεν υπάρχουν σχόλια: