ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αποστομωτική απάντηση στο ΔΣ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!

«Το πρωί το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Για το γεφύρι της Άρτας ο λόγος του ποιητή, αλλά πολύ λίγο απέχει και σήμερα από αυτόν, η σύγκριση με το επταώροφο του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα της Πάτρας. Ακόμα κι όταν αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Ημέρα, ο προάγγελος της αποσάθρωσης των πέδιλων στο υπόγειο του Αγ. Ανδρέα το 2002, που οδήγησε στο «κραχ» του σεισμού, ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και ο κ. Πετρόπουλος ήσαν απόντες!


«Το πτώμα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να το επαναφέρουν ούτε ολόκληρα ψέματα, ούτε μισές αλήθειες», απαντά ο Νάσος Νασόπουλος, κατακεραυνώνοντας τον Κ. Πετρόπουλο!


«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις» γράφει στην ποιητική του συλλογή ο ΕΠΟΝίτης ποιητής, που πρωτογνώρισα στην μεταπολίτευση ως σύντροφο στην ΚΟΒ του ΚΚΕ Εσωτερικού Ν. Ηρακλείου, πριν τέσσερις δεκαετίες.

Κι αυτή η ρήση του, έρχεται κάθε τόσο στη σκέψη μου, σαν διαβάζω κείμενα ως το παρακάτω, του δημοσιογράφου Θάνου Νασόπουλου στην στήλη των απόψεων του πατραϊκού πορτάλ thebest.gr.

«Η επαγγελματική μου αξιοπιστία σφυρηλατείται καθημερινά στο βαθμό που εγώ αντιπολιτεύομαι ως δημοσιογράφος κέντρα και παράκεντρα εξουσίας- και δεν αναφέρομαι φυσικά στους απλούς εργαζόμενους και συνδικαλιστές αλλά στους διάφορους ''Πετρόπουλους’’- που επί δεκαετίες ολόκληρες ένιωθαν παντοδύναμοι και οδήγησαν μια κοινωνία στην απελπισία. Ο καιρός της παντοδυναμίας σας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το πτώμα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να το επαναφέρουν ούτε ολόκληρα ψέματα, ούτε μισές αλήθειες», απαντά ο Νάσος Νασόπουλος, με λέξεις μετρημένες και αιχμηρές, στον... αιώνιο συνδικαλιστή, του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και της ΑΔΕΔΥ, που περιέφερε την αφεντιά του με το άρμα της ΠΟΕΔΗΝ και φιλοδόξησε να... ρίξει στη θάλασσα του Ρίου-Αντιρρίου τους υπουργούς! Κυρίως τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς λέξη αυτοκριτικής για την πολιτεία του για όσο καιρό ως ΠΑΣΟΚ διαχειρίζονταν τις τύχες του κόσμου, ξεσαλώνει από κοινού σε ανίερες συμμαχίες εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πασχίζει να βγάλει την κοινωνία από τον βούρκο που την έχει ρίξει ο ΣαμαροΒενιζέλικος εσμός και την κρατά στο νερό με το κεφάλι μέχρι τα χείλη. Ίσα που να ανασαίνει! 

Γιαυτό δικαίως ο Νάσος Νασόπουλος εξερράγη, απαντώντας με τα παρακάτω από την στήλη του thebest.gr. 

1-10-2014  Πάτρα. Συλλαλητήριο για την Υγεία στα ιδρύματα της πόλης. Αυτά τα ξέχασαν αυτοί που έφεραν την κατάρα του ΔΝΤ στη χώρα, το Πάσχα του 2010.


Διαβάστε την απάντησή του:


«ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Εργαζομένων ''Ιπποκράτης'' εξέδωσε εχθές δελτίο τύπου αποκαλώντας με εντεταλμένο επειδή διατύπωσα την προσωπική μου άποψη. 

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε το εξής για να μην έχει απορίες το ΔΣ του Σωματείου. Στο άρθρο αυτό διατυπώνω  την προσωπική μου άποψη για αυτό είναι δημοσιευμένο στην σχετική κατηγορία ''Άρθρα και Απόψεις''. Δεν είναι ενημερωτικό άρθρο, δεν το υιοθετεί το μέσο που το φιλοξενεί, αντανακλά αποκλειστικά την προσωπική μου γνώμη και οπτική.

Εάν λοιπόν κατά τη λογική του ΔΣ του ''Ιπποκράτη'' εντεταλμένος είναι όποιος διαφωνεί δημόσια με το αφήγημα του, τότε είναι λυπηρό που ένα Σωματείο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν αναγνωρίζει το θεμελιώδες δικαίωμα μου να διατυπώνω δημόσια την άποψη μου.

Πάμε τώρα στην ουσία. Ο κύριος Πετρόπουλος, ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Σωματείου, μπορεί να προσπαθεί μανιωδώς να φορτώσει τα χρόνια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά δυο χρόνια, πρέπει ωστόσο να γνωρίζει ότι  δεν μπορεί μια ολόκληρη πόλη να πέσει σε λήθη. Όπως αντίστοιχα είναι αδύνατον να απαλλάξει τον κομματικό του  χώρο, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ, από τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Το δέλτιο τύπου που εξέδωσε και με καταγγέλλει ως εντεταλμένο, πέρα από την απολυταρχική αντίληψη που το διέπει, είναι γεμάτο ψέματα και ανακρίβειες. Δεν εκπλήσσομαι, με ψέματα συμμετέχει στην πολιτική ζωή του τόπου τόσες δεκαετίες και ο κομματικός του χώρος άλλωστε που έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια και οδήγησε έναν λαό στην ανέχεια και την απελπισία.

Στο δελτίο  τύπου αναφέρει ότι η παράδοση του πολυώροφου πραγματοποιήθηκε με κονδύλι της Περιφέρειας. Εδώ πρόκειται για το χειρότερο ψέμα, γιατί πολλές φορές η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα. 

Η περιφέρεια χρηματοδότησε με κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον εξοπλισμό του Πολυώροφου αλλά τις κτιριακές εγκαταστάσεις τις χρηματοδότησε το Υπουργείο. Φυσικά αυτό παραλείπεται εντέχνως, προφανώς για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση καθυστερούσε την Περιφέρεια που μπορούσε μόνη της να ολοκληρώσει το έργο. Είναι γεγονός πως η παράδοση του πολυώροφου είχε κολλήσει στην γνωστή γραφειοκρατία της Δημόσιας Διοίκησης αφού οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που ήσαν υπεύθυνες για την παράδοση του κτιρίου έβαζαν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. 

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ποιες κυβερνήσεις ευθύνονται αποκλειστικά για τη γάγγραινα της γραφειοκρατίας. Τις γνωρίζει καλά ο  κύριος Πετρόπουλος, ήταν επί δεκαετίες υποστηρικτής τους. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ώστε τα γραφειοκρατικά ζητήματα να ξεπεραστούν και η διαδικασία της παράδοσης να ξεκίνησει τον Αύγουστο του 2016.

Στη συνέχεια και ενώ η διαδικασία της παραλαβής του πολυώροφου ήταν σε εξέλιξη δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα με τα φύλλα χώρου, τα έγγραφα δηλαδή που έχουν την αναλυτική καταγραφή του εξοπλισμού σε κάθε χώρο του νοσοκομείου,  προβλήματα για τα οποία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη ούτε η Διοίκηση του Νοσοκομεόυ  ούτε και η ηγεσία του Υπουργείου. Για ακόμα μια φορά οι εποπτεύουσες υπηρεσίες και η εταιρία που παρέδωσε τον νοσοκομειακό εξοπλισμό είχαν κολλήσει τη διαδικασία λόγω λαθών και παραλείψεων.  Με προσπάθεια της Διοίκησης ξεπεράστηκε ξανά το προσωρινό κόλλημα για να φτάσουμε αισίως στον Φλεβάρη όπου ξεκινήσε επίσημα η διοικητική παραλαβή.

Αφού λοιπόν ο  κύριος Πετρόπουλος απέκρυψε για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι οι προυπολογισμοί τόσο του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα όσο και του Υπουργείου Υγείας  τη διετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολλά εκατομμύρια αυξημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια- αυτά τα χρόνια που ο κομματικός του χώρος κατέστρεφε και υποχρηματοδοτούσε τη Δημόσια Υγεία- προχώρησε και σε ένα ολόκληρο ψέμα για να χτίσει συνολικά το αφήγημα του. 

Οι ''μηδεν προσλήψεις’’ προσωπικού που αναφέρει στο δελτίο τύπου έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με την πραγματικότητα. Το 2016 υπήρξαν προσλήψεις από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 98', αυτούς που επί μια 15ετία ο κομματικός του χώρος  κορόιδευε. Για το 2017 δε, θα υπάρξουν επιπλέον προσλήψεις από το πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ που εξήγγειλε και υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας και αφορά 4.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της Υγείας.
Ας πάμε όμως τώρα στο μεγαλύτερο- μεταξύ των άλλων- ψέμα του κύριου Πετρόπουλου. 

Περιφέρεται δεξιά και αριστερά στα τοπικά μέσα ισχυριζόμενος ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση του για την απελευθέρωση κονδυλίου από το Υπουργείο Υγείας ύψους 800.000 που είναι απαραίτητο για την μετεγκατάσταση. Το Υπουργείο Υγείας από τα 800.000 ευρώ που έχει δεσμευθεί - πέραν του προυπολογισμού- να διαθέσει, έχει ήδη εκταμιεύσει τα πρώτα 250.000 και θα συνεχίσει σταδιακά να εκταμιεύει τα υπόλοιπα ποσά όσο η μετεγκατάσταση θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κύριε Πετρόπουλε πέρα από τα ψέματα για τις ανάγκες της προσωπικής και κομματικής σας επιβίωσης υπάρχει και η αλήθεια. Αυξημένοι προυπολογισμοί, προσλήψεις και ολοκλήρωση έργων που είχαν κολλήσει για χρόνια. Για αυτά ''ευθύνεται'' ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα χυδαία ψέματα και να εφεύρετε, όσες μισές αλήθειες και να διακινήσετε δεν θα μπορέσετε να γλιτώσετε τον κομματικό σας χώρο από την εκλογική κατάρρευση. Ξέρετε η πόλη μας είναι μικρή και την πορεία του καθενός την γνωρίζουμε όλοι.

Εγώ από τη μεριά μου θα συνεχίσω να διατυπώνω δημόσια την άποψη μου όσο και αν σας ενοχλεί. Ο δημοσιογράφος οφείλει να ενημερώνει αντικειμενικά και αξιόπιστα την κοινωνία αλλά δικαιούται να έχει και προσωπική άποψη και θέση. Δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα, δεν την άφησα και δεν θα την αφήσω ωστόσο να επηρεάσει την επαγγελματική μου αξιοπιστία.

Η επαγγελματική μου αξιοπιστία σφυρηλατείται καθημερινά στο βαθμό που εγώ αντιπολιτεύομαι ως δημοσιογράφος κέντρα και παράκεντρα εξουσίας- και δεν αναφέρομαι φυσικά στους απλούς εργαζόμενους και συνδικαλιστές αλλά τους διάφορους ''Πετρόπουλους’’- που επί δεκαετίες ολόκληρες ένιωθαν παντοδύναμα και οδήγησαν μια κοινωνία στην απελπισία. Ο καιρός της παντοδυναμίας σας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το πτώμα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να το επαναφέρουν ούτε ολόκληρα ψέματα, ούτε μισές αλήθειες.

 Θάνος Νασόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: