ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Πασχαλινός Σημίτης, κανακευόμενος από τον ΣΚΑΪ

Θέλει να παίξει κάποιο συμβουλευτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας ο ολετήρας της ελληνικής Οικονομίας, αλλά όχι και να ανακατευτεί κιόλας... !

 

Καλά που δεν μας είπε να στείλουμε τον ίδιο να κάνει τη διαπραγμάτευση, γιατί ξέρει αυτός, έχει εμπειρία!

Επηρεασμένος από το νεύμα των άγιων ημερών που παιρνούμε, καθώς οδεύουμε προς τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, ο άνθρωπος που κύρια ευθύνεται για την καλλιέργεια απίστευτων σκανδάλων, υποβρύχια, χρηματιστήριο, ολυμπιακούς, ομόλογα κλπ. εμφανίζεται μετά από 13 χρόνια σιωπής, με παρεναίσεις προς τον Πρωθυπουργό παραμάσχαλα, που τις μοιράζει αφειδώς από την εκπομπή του ΣΚΑΪ, (Ιστορίες...) για αγρίους, του πολύ αριστερού Παύλου Τσίμα και της κας Κοσιώνη, μέχρι αργά την πρώτη πρωινή ώρα της 29-3-2017. Και τούτο, χωρίς να του γίνει έστω και μία ερώτηση, πως και τόσα σκάνδαλα ξέσπασαν επί των ημερών του!

Κανακευόμενος από τον τηλεοπτικό σταθμό και καμόμενος τον ουδέτερο πολιτικό παρατηρητή, το μπλογκ της διαφθοράς τον πλασάρει ως νέο προϊόν για την σωτηρία της χώρας, που δήθεν κινδυνεύει. Από ποιους, θα αναρωτιέστε. Μα από ποιους άλλους, αν όχι από την κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει στείλει τη μισή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες διαφθοράς, μαζί με τους... άρχοντες της ΝΔ, δηλαδή τον αμαρτωλό δικομματισμό!
  
Και για να απαλλαχτούν από τα ανομήματά των τα δύο κόμματα, εκλογές ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζονται ότι η χώρα “διέρχεται έκτακτη κατάσταση". Και να εδώ οι παρεναίσεις από τη συχνότητα του κ. Αλαφούζου:


«Θα έλεγα στον πρωθυπουργό ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο και δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες, μισαλλοδοξία και εξεταστικές επιτροπές, γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρούς εισπράττει εχθρούς». 

Ειρήνη ημίν αδελφοί, μην ενοχλείται τους απατεώνες υμών!

Με... χρησμούς, αυτού του τύπου απάντησε στην απόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γ. Παπαντωνίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι η χώρα διέρχεται έκτακτη κατάσταση και η λύση είναι οι εκλογές. 

«Χρειάζεται μια πλειοψηφία που δεν θα φοβηθεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται για να βγει η Ελλάδα από τη κρίση» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ενοχλητική η συζήτηση αν το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι θα συνεργαστούν με το ένα ή το άλλο κόμμα, γιατί αυτό γίνεται χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα για την χώρα.


Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της αξιολόγησης, ο Κ. Σημίτης είπε ότι είναι λάθος η άποψη ότι είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές στις ευρωπαϊκές χώρες «γιατί δεν θα είναι καλύτερες οι συνθήκες». Επανέφερε δε το ζήτημα του Grexit, εκφράζοντας ανησυχία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


«Οι συνθήκες είναι κακές, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο. Φοβάμαι ένα ατύχημα από τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός. (Σ.σ.: Καλά που δεν μας είπε να στείλουμε τον ίδιο να κάνει τη διαπραγμάτευση, γιατί ξέρει αυτός, έχει εμπειρία). Επέκρινε και τους δανειστές λέγοντας ότι έπεσαν έξω σε προβλέψεις τους και πως είναι υπερβολικό να ζητούν πλεόνασμα 3,5%.


Ο Κ. Σημίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για την αντίληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σχετικά με την αξιολόγηση και τα δύσκολα ζητήματα, όπως οι εργασιακές σχέσεις, για τις οποίες σημείωσε πως στην ουσία ζητάει να ανακληθεί η ρύθμιση του 2012 για τις συλλογικές συμβάσεις. 

«Είναι αναγκαίες, αλλά τώρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Θα επανέλθουν όταν σταματήσουν τα προγράμματα προσαρμογής της οικονομίας και οι εργοδότες πρέπει να εκπροσωπούν όλους τους εργοδότες και τα συνδικάτα το ίδιο» ανέφερε.


Επίσης, άφησε αιχμές για τον τρόπο που η κυβέρνηση Τσίπρα αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να είναι πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής ένας Αμερικανός καθηγητής που έχει ταχθεί κατά του ευρώ! Σχολίασε, επίσης, την άποψη της κυβέρνησης για το χρέος, τονίζοντας πως το τι και το πότε θα γίνει προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο και συνεπώς, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «κοροϊδεύει τον κόσμο κάνοντάς το κεντρικό ζήτημα».


Επικαλούμενος στοιχεία της EUROSTAT, χαρακτήρισε ψέμα ότι η κρίση οφείλεται στην οικονομική πολιτική της δικής του οκταετούς διακυβέρνησης, αλλά προήλθε από τη οικονομική διαχείριση της ΝΔ 2004-2009, προσθέτοντας μάλιστα ότι η απογραφή της το 2005 ήταν εξευτελισμός για την Ελλάδα, καθώς το 2006 δικαιώθηκε ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Όμως άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Παπανδρέου πως δεν είχε σχέδιο, όταν το 2010 αντί να ζητήσει οικονομική συνδρομή έλεγε «θέλουμε μόνο ηθική υποστήριξη».


Ό Κ. Σημίτης υπερασπίστηκε των ενεργειών του το 2001 να αποσύρει την πρόταση του Τ. Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό, εξηγώντας ότι θα προκαλούσε ζημιά στη χώρα αν επέμενε, παρά τον κοινωνικό ξεσηκωμό, αφού έτρεχαν η είσοδος στο ευρώ και η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Αποκάλυψε ότι η κρίση των Ιμίων αποσοβήθηκε έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος και ο Τούρκος πρόεδρος από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον. «Τώρα με τον Τράμπ μπορεί να μην γίνει κάτι τέτοιο» είπε και συνέστησε να αποφευχθεί η ένταση με την πολεμοχαρή, όπως τη χαρακτήρισε, εμφάνιση Ερντογάν.


Τέλος όταν ρωτήθηκε για τις διεργασίες στη Κεντροαριστερά ήταν σαφής: «Πρέπει να ενωθεί και να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας με ενιαίο πρόγραμμα, με νέα ηγεσία χωρίς να αποκλείονται οι παλιοί. Συμμετείχα σε πολλές συζητήσεις και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Τώρα πια δεν μετέχω».

Με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ, avgi.gr

ΑΚΟΜΗ:
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη Σημίτη στον ΣΚΑΪ
Δημοσίευση σχολίου