ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

B. Αποστόλου για γάλα: Υποχρεωτική η αναγραφή


Υποχρεωτική την αναγραφή στη συσκευασία της χώρας προέλευσης, της χώρας συσκευασίας και παραγωγής με την νέα νομοθετική ρύθμιση τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 


Δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ήταν οι ελληνοποιήσεις δηλαδή η επίθεση από μαϊμου προϊόντα που έπαιρναν ελληνικό διαβατήριο καθώς και η έλλειψη ρευστότητας.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να αναζητεί προϊόντα, όπου αναγράφεται σε όλες τις διαδικασίες, η χώρα προέλευσης, συσκευασίας και παραγωγής εξήγησε ο κ. Αποστόλου. Η νομοθετική ρύθμιση αφορά τα νωπά (π.χ. γάλα και προϊόντα γάλακτος) και ευαίσθητα προϊόντα.

Μιλώντας για τις πληρωμές των νωπών προϊόντων ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε ότι παρά τη σχετική οδηγία που έλεγε ότι θα πρέπει να γίνονται σε 60 ημέρες υπήρχε «παράθυρο» οπότε στην πράξη, αυτή,  δεν εφαρμοζόταν.

"Τώρα θα υπάρξει υποχρέωση πληρωμών ως 60 ημέρες με κυρώσεις για τον έμπορο ως το 30% της αξίας του τιμολογίου. Αν επαναληφθεί δεύτερη φορά η παρανομία μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος του επαγγέλματος του εμπόρου ενώ προβλέπονται και πρόστιμα ως 100.000 ευρώ σε κάθε έλεγχο. 

Πρέπει όμως και ο παραγωγός, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, "να επιμείνει να μην περάσει αυτή η προθεσμία πληρωμών αλλιώς να την καταγγείλει".

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: