ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Παίζονται συμφέροντα με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις


Όσον αφορά τα όσα έγιναν στην Αχαΐα και την στάση που κράτησε τόσο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αλλά και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε: «Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν ούτε το Εργατικό Κέντρο ούτε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων».

Θάνος Βασιλόπουλος: Ο ΣΕΛΠΕ είχε πιέσει την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε δημιουργήσει τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ήταν μια μέθοδος για να εξαφανίσουν τους μικρομεσαίους
Την ξεκάθαρη θέση του Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις μετέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αντιπρόεδρος της Θάνος Βασιλόπουλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Αχαΐα από την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου να μην παρέμβει υπέρ της θέσης των μικρομεσαίων επαγγελματιών του Νομού για αλλαγή των ημερομηνιών διεξαγωγής τους. 
Ο κ. Βασιλόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι η Ομοσπονδία, από την στιγμή που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να καταργηθούν, ζητά την μετάθεσή τους ώστε να γίνουν ουσιαστικά συνέχεια των ήδη υπαρχουσών εκπτωτικών περιόδων, στηρίζει με άλλα λόγια δηλαδή την πρόταση που κατέθεσαν οι έμποροι της Αχαΐας στον κ. Αλεξόπουλο. 
 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε άλλες Περιφέρειες υπήρξε κοινός τόπο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες αλλαγών αποδίδοντας ταυτόχρονα όσα έγιναν στην Αχαΐα σε άλλους τύπου συμφέροντα. Παράλληλα εξέφρασε την απορία του γιατί στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Αλεξόπουλος προσκάλεσε και τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων.

Όπως εξήγησε υπάρχει σε εξέλιξη από παλιά ένας «πόλεμος» μεταξύ των μικρομεσαίων του ΣΕΛΠΕ.

«Ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη απελευθέρωσε το ωράριο και τις Κυριακές κάνοντάς τες  52  το χρόνο. Είχε γίνει μάχη τότε και κατορθώσαμε να το ανατρέψουμε. Από τότε υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος.  
 
Αυτό που γίνεται και με την επιβολή των μνημονίων είναι η εξαφάνιση των μικρομεσαίων και σε αυτό το «παιχνιδάκι» έχει κυρίαρχο ρόλο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, δηλαδή ο σύλλογος των πολυκαταστημάτων, που έχουν λειτουργήσει και ως «κουκουλοφόροι». Όλος ο υπόλοιπος εμπορικός κόσμος, ακόμα και τα μεγάλα καταστήματα, είναι απέναντι σε αυτή την ιστορία.

Ο ΣΕΛΠΕ είχε πιέσει την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε δημιουργήσει τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ήταν μια μέθοδος για να εξαφανίσουν τους μικρομεσαίους. Είναι γνωστό ότι το 90% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, αυτές λοιπόν έχουν πάνω το 88% του συνόλου της εργασίας, αυτή την «ραχοκοκαλιά» θέλουν να τσακίσουν. 
 
Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, οι εκπτώσεις να είναι καθορισμένες, δύο φορές το χρόνο και όχι να τραβάνε γιατί χάνουν και το νόημά τους. Σαν Ομοσπονδία η θέση μας ήταν καθαρή, είχαμε αντιταχθεί τότε στις ενδιάμεσες εκπτώσεις και τώρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη και συντασσόμαστε με τους μικρομεσαίους. 
 
Είχαμε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, που με πρόφαση τις τουριστικές περιοχές,  προσπάθησε να διευρύνει τις Κυριακές και να τις κάνει 52 τον χρόνο. Η απόφαση του ΣτΕ λέει ότι αυτή η υπόθεση είναι αντισυνταγματική και με επιχειρήματα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να φύγουν ακόμα και οι 7-8 Κυριακές», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Όσον αφορά τα όσα έγιναν στην Αχαΐα και την στάση που κράτησε τόσο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αλλά και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε: «Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν ούτε το Εργατικό Κέντρο ούτε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ένας σύλλογος που ήταν ανύπαρκτος και πρόσφατα ενεργοποιήθηκε με διορισμό διοίκησης. 
 
Μάλιστα έγινε και πανελλαδικός και προσπαθεί να κάνει παρέμβει με ανακοινώσεις σε όλη την Ελλάδα, ένας Σύλλογος τίποτα δηλαδή. Την θέση την εκφράζει ο Σύλλογος των Εμποροϋπαλλήλων που είναι και αυτός μέλος μας. Αυτός είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος.

Τα υπόλοιπα είναι «παιχνιδάκια» και ιστοριούλες με την εργοδοσία εκείνη που έχει συνταχθεί με το μεγάλο κεφάλαιο, είναι απέναντι από τους μικρομεσαίου. Εδώ τα πράγματα είναι καθαρά η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι Εμποροϋπάλληλοι είναι οι κατ’ εξοχήν εκπρόσωποι και κανείς άλλος. 
 
Γιατί καλέστηκαν όλοι αυτοί ας το ψάξουν». Τέλος σχολιάζοντας την προσπάθεια που γίνεται για την αλλαγή των ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτώσεων και τις διαβουλεύσεις που γίνονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε:  «Αφού δεν μπορούν να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να προστεθούν στις δύο υπάρχουσες εκπτωτικές περιόδους ώστε να γίνουν συνέχεια.

Όχι κάθε τόσο και μια έκπτωση που βγαίνουν οι πολυεθνικές και δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι μικρομεσαίοι στον πόλεμο που γίνεται. Σε όλη την χώρα έχουμε κοινές θέσεις και αυτή είναι η θέση της Ομοσπονδίας…  Τώρα έχουμε τον κόσμο της εργασίας και τον ΣΕΛΠΕ που ούτε συμβάσεις υπογράφει ούτε τίποτα, είναι μια οργάνωση στο πλευρό των μνημονίων. Σε άλλες Περιφέρειες είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία για αλλαγή, αυτό το πράγμα πουθενά αλλού δεν υπήρξε. 
 
Παίζουν κι άλλα συμφέροντα εκεί αλλά φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι στην τοπική κοινωνία τη δική σας υπάρχουν κάποια συμφέροντα, αλλά δεν θα περάσουν αυτά εμείς θα παλέψουμε. Σε τελική ανάλυση για την Αχαΐα γιατί καλέστηκε ο ΣΕΛΠΕ; Τι είναι ο ΣΕΛΠΕ; Έχει τοπικό Σύλλογο; Αφού ο τοπικός σύλλογος εκφράζει τους εμπόρους και αν θέλουν τα καταστήματα μπορούν να γραφτούν εκεί. Δεν κατάλαβα; Από πού έως πού δηλαδή;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: