ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον Αυτισμό



Ενημερωτικές δράσεις σε πλατεία Γεωργίου και Ρήγα Φεραίου το Σάββατο 1η Απριλίου
Με τα μηνύματα «Δεν είσαι μόνος… Αποδοχή - Κατανόηση - Αγάπη - Επικοινωνία!» και «Ο Αυτισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η αρχή ενός άλλου…», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις στην πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, το ερχόμενο Σάββατο στις 1 Απριλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Αυτισμού. 

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα θα γίνουν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και από τα μέλη του συλλόγου και από εθελοντές, θα επιχειρηθεί ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, που αφορά πολλά παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και όλους μας.
Παγκοσμίως η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Αυτισμού, ολόκληρος δε ο Απρίλιος ως μήνας που επιχειρείται μεγιστοποίηση της ενημέρωσης, της δράσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον Αυτισμό.
Γιατί ο Αυτισμός μας αφορά όλους; Γιατί αναδεικνύεται στη σύγχρονη Παγκόσμια μάστιγα. Ασφαλή επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι 1 κάθε 100 άτομα  παρουσιάζει κάποια διαταραχή του φάσματος του Αυτισμού. Νεώτερες έρευνες δείχνουν αυξητικές τάσεις και ανεβάζουν το ποσοστό στο 1 κάθε 80 γεννήσεις, ή και 1 στις 60 γεννήσεις και παρ’ όλα αυτά δεν έχει τύχει της αρμόζουσας προσοχής από την πολιτεία και από την  κοινωνία μας. Το 2015 έχουν διαγνωσθεί σε όλο τον κόσμο πολύ περισσότερα παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του Αυτισμού, παρά με AIDS, διαβήτη, καρκίνο και σύνδρομο Down αθροιστικά.
Όπως σημειώνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, ο αυτισμός χαρακτηρίζεται  από διαφορετικής σοβαρότητας δυσκολίες κοινωνικότητας, επικοινωνίας και σκέψης-συμπεριφοράς.  Επηρεάζει την ανάπτυξη (διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή), τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, την αντίληψη σχετικά με τον εαυτό του και τους άλλους, τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει, τη λειτουργικότητα και την προσαρμογή του σε όλες τις καταστάσεις της καθημερινής ζωής.    
Η έλλειψη δομών και κατάλληλων υπηρεσιών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα με Αυτισμό και γι αυτό οι ελλείψεις υποδομών τρομάζουν τους γονείς περισσότερο και από τη διάγνωση.  Για τον λόγο αυτό η  ενημέρωση και η κινητοποίηση έχει και σαν στόχο την ανάπτυξη δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικές δομές για την ενήλικη ζωή, για όσους τις χρειάζονται και όταν η οικογένεια αδυνατεί.
Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων τοποθέτηση τραπεζιών και σταντ από μέλη και εθελοντές του συλλόγου για τη διανομή ενημερωτικών εντύπων και άλλου σχετικού υλικού, διαδραστικά δρώμενα  ευαισθητοποίησης και κατανόησης του Αυτισμού, εμπλέκοντας  ενεργά και το κοινό, καθώς και   μουσικό – θεατρικό  δρώμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: