ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Σε 24ωρη απεργία οι σχολικές καθαρίστριες



Οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας τους, απήργησαν σήμερα και στην Πάτρα, συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση ενάντια στο καθεστώς των συμβάσεων έργου, στους μισθούς - ψίχουλα και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.
Προ του κτιρίου Υπ. Εσωτερικών διαδήλωσαν την θέλησή τους, όπως αυτή εκφράζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Οι  εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον» ανέφερε  η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωσή τους. 
«Το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζετε και κάθε φορά με χειρότερο σενάριο για τη ζωή μας. Εμεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουμε καλά απο μισθούς ψίχουλα, απληρωσιά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση, ομηρία στις συμβασιούχες σχολικές, εκμετάλλευση και κοροϊδία», αναφέρει το σωματείο καθαριστών σχολείων δημόσιας - ιδιωτικής εκπαίδευσης σε σχετική ανακοίνωση.



Η Δημοτική Αρχή Πατρέων
Η Δημοτική Αρχή -σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο προς τα ΜΜΕ, που εξέδωσε- είναι στο πλευρό τους, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, για σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθό, ασφάλιση και δικαιώματα.
Το συγκεκριμένο ζήτημα, αποτέλεσε θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλου, η οποία ήταν η παρακάτω:
«Στα 265 Δημόσια Σχολεία του Δήμου μας φοιτούν 30.000 μαθητές όλων των βαθμίδων.
Σημαντικό στοιχείο της ομαλής λειτουργίας τους είναι η καθημερινή ανάγκη υγιεινής και καθαριότητας τους που αποτελεί πρωταρχική φροντίδα της Δημοτικής Αρχής.
Οι υπηρεσίες των σχολικών καθαριστριών εν μέσω ανθυγιεινών συνθηκών για την διατήρηση της καθαριότητας στο δημόσιο σχολείο σε υψηλό επίπεδο είναι ανεκτίμητης αξίας.
Σε αντίθεση με την πολύτιμη συνεισφορά των 167 καθαριστριών που απασχολούνται με συμβάσεις Έργου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) είναι η ανασφάλεια για το αύριο και ο εργασιακός Μεσαίωνας που βιώνουν.
Αμείβονται με 300-400€ το μήνα, δεν συμπεριλαμβάνονται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αποκλείονται από άδειες και επιδόματα όπως γονικά, ασθενείας,  λοχείας, μητρότητας, κλπ.
Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι υποχρεωμένα να πάρουν μέτρα συνολικής αντιμετώπισης της απαράδεκτης κατάστασης και να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις  απαιτούμενες διαδικασίες μονιμοποίησης όλων των σχολικών καθαριστριών  στους Δήμους που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,  αφού καλύπτουν μόνιμες και σταθερές  ανάγκες λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου, εξασφαλίζοντας παράλληλα  την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα.
Παρότι οι εν λόγω εργαζόμενες προσφέρουν ανελλιπώς  τις υπηρεσίες τους, η μισθοδοσία τους αποστέλλεται καθυστερημένα (η μισθοδοσία Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2016 απεστάλη το μήνα Δεκέμβριο 2016) από την εποπτεύουσα αρχή (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) δημιουργώντας  δυσάρεστες καταστάσεις στις οικογένειες τους  αφού στην πλειοψηφία τους  δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος.
Θεωρούμε πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση:
-Να αποστείλει  άμεσα την μισθοδοσία των Σχολικών Καθαριστριών (ΙΔΟΧ) του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
-Να δρομολογήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες  αποστολής του υπολειπόμενου τμήματος της μισθοδοσία τους έως την λήξη της σχολικής περιόδου, ώστε να εξασφαλίζεται έγκαιρα η μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: