ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Παραγωγικές μονάδες και ΑΔΜΗΕ οριστικά στο Δημόσιο

Ξύπνησε από τον επταετή λήθαργο η ΓΣΕΕ και παίρνει θέση

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει και ήταν έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, το οποίο προέβλεπε χονδρικά τα εξής: 

Πρώτον, το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο είχε ψηφιστεί και ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί, που προέβλεπε την  πώληση, την ιδιωτικοποίηση μεγάλου ποσοστού των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ και δεύτερον, το σχέδιο για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ»


Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο:  

«Και οι δύο αυτές αποφάσεις ανατράπηκαν από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία οφείλω να σας πω ότι είναι απολύτως ενιαία και συμπαγής στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Νομίζω ότι όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε όλοι μαζί να πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και αυτές οι αποφάσεις θα συγκριθούν:

Πρώτον, με τα όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ. Δεύτερον, με τα όσα απαιτούσαν οι δανειστές καθ` όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, που οφείλω να σας πω ότι πολλές φορές είναι και παράλογα, αλλά επίσης πηγαίνουν και πίσω από τα συμφωνηθέντα. Και τρίτον, φυσικά, με τις προγραμματικές θέσεις της ίδιας της κυβέρνησης. Έχω τη βαθειά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψει την αμφισβήτησή της από κανέναν. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, με όρους προστασίας της κοινωνίας, της δημόσιας περιουσίας, αλλά και των εργαζομένων».

Ξύπνησε από τον επταετή λήθαργο η ΓΣΕΕ


Ωστόσο το ΓΤ της ΓΣΕΕ, ασκώντας ακόμη για μία φόρα μπερτοδούλεια τακτική, ξύπνησε από το, επταετή λήθαργο και μιλά για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση με στροφή 180 μοιρών στις θέσεις και τις διαβεβαιώσεις της, προχωρά σε αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με παλαιότερες δεσμεύσεις της.

Διαφωνώντας με τον ίδιο του τον εαυτό, ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «εθνικό έγκλημα» την εκποίηση της ΔΕΗ, δίνει τώρα το πράσινο φως για το ξεπούλημά της.

Η κυβέρνηση, αποδεχόμενη την παράλογη και ανεδαφική εντολή των δανειστών, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη ριζική και κατηγορηματική διαφωνία της με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές, θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: