ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Προτεραιότητα η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας


Φωτογραφία αρχείου.


Ενημερωτική ημερίδα στους εργαζόμενους πολιτικούς μηχανικούς των Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΔΕ

Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σύγχρονες μεθόδους και υλικά, για τη μείωση της ενεργειακής σπατάλης, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια ημερίδας, που έγινε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.
Καλωσορίζοντας ο κ. Κατσιφάρας όλους τους συμμετέχοντες, εργαζόμενους, πολιτικούς μηχανικούς των Υπηρεσιών και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας), σημείωσε πως «για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία σε όλους τους συμπολίτες μας, θα πρέπει η ενεργειακή αναβάθμιση να ξεκινήσει από το “σπίτι” μας. Πρέπει σα διοίκηση να βλέπουμε τις καλές πρακτικές και να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους μας. Γιατί η γνώση είναι η κινητήρια δύναμη για όλα. Η δύναμη για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Και πρέπει και εμείς να προσαρμοζόμαστε και να εφαρμόζουμε τις πρακτικές αυτές. Να μειώσουμε τις καταναλώσεις και να αποκτήσουμε κουλτούρα».
Και συνέχισε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας πως «η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας στα δημόσια κτίρια, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, μπορεί να απελευθερώσει δημόσιους πόρους για άλλα έργα. Επιπλέον, συμβάλλει στην αλλαγή συμπεριφοράς όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας από τους πολίτες».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Μπαλαμπάνης, τόνισε πως «στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας μας, είναι να είμαστε έτοιμοι για ένταξη χρηματοδότησης. Πρωτοπορούμε με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, σε μία προσπάθεια να ετοιμαστούμε με τις μελέτες».
Κατά την ημερίδα που είχε ως θέμα «Πρότυπο Παθητικό Κτίριο» (Passive House Basics), η παρουσίαση έγινε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (Ε.Ι.ΠΑ.Κ.) και συγκεκριμένα από τα βασικά στελέχη του ΕΙΠΑΚ, Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός και Δρ. Ιωάννης Παππάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.
Το Πρότυπο Παθητικού Κτιρίου είναι ένα καθαρά υπολογιστικό εργαλείο που βασιζόμενο αποκλειστικά στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της φυσικής των κτιρίων, βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα τους, δεν απαιτεί συγκεκριμένες μεθόδους κατασκευής και συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: