ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Απονομή προσωρινής σύνταξης σε άτομα με αναπηρία

 
Ζητούν 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
 
 
Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι τρεις βουλευτές του νομού Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ριζούλη, οι οποίοι ζητούν  να δοθεί σε άτομα με αναπηρία μια προσωρινή σύνταξη για το χρονικό διάστημα μέχρι την οριστική διεκπεραίωση του αιτήματός τους.
 
Οι 70 βουλευτές επισημαίνουν ότι η διαδικασία απονομής της οριστικής σύνταξης στα άτομα με αναπηρία υπερβαίνει τον ένα χρόνο την στιγμή που τα άτομα αυτά εξαρτώνται από την οικογένειά τους, καθώς δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ερώτησης προς την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου,  μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ανέφερε ότι:  
 
«Άνθρωποι, που είχαν αναπηρική σύνταξη και είχαν περάσει με το αντίστοιχο ποσοστό από τα ΚΕΠΑ, φτάνουν 12 μήνες για να πάρουν αναδρομικά την σύνταξή τους, αλλά αυτό το διάστημα είναι χωρίς εισόδημα. Η ερώτηση ζητά από την υπουργό να παρέμβει ώστε οι άνθρωποι αυτοί να δικαιούνται προσωρινής σύνταξης μέχρι την έκδοση της τελικής σύνταξης, όπως δικαιούνται άλλες ομάδες συνταξιούχων. Για παράδειγμα στο επίπεδο της εθνικής σύνταξης ή κάποιο ποσό, στα 380 ευρώ δηλαδή, να δίνεται τουλάχιστον μετά τον πρώτο μήνα από την κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε οι άνθρωποι αυτοί, να μην έχουν πρόβλημα επιβίωσης».
 
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την υπουργό Εργασίας για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, ώστε οι αιτήσεις για αναπηρικές συντάξεις να εξετάζονται με κάποια προτεραιότητα. «Το Υπουργείο Εργασίας δεν θα έχει αντίρρηση για αυτό, το θέμα είναι να δούμε τις διοικητικές υπηρεσίες έκδοσης των συντάξεων, εκεί κολλά το πράγμα, για αυτό ζητάμε αιτήματα που έχουν να κάνουν με άτομα με ειδικές ανάγκες, να εξετάζονται κατά προτεραιότητα. Δηλαδή να μην μπαίνουν στον Γολγοθά όλων των συντάξεων , οπότε κι αυτοί να χρειάζονται να περιμένουν ένα χρόνο», ανέφερε ο κ. Ριζούλης.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας και στην συνέχεια ακούστε το ηχητικό απόσπασμα με τα όσα δήλωσε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.
 
«Απονομή προσωρινής σύνταξης - ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία Η απονομή του δικαιώματος οριστικής σύνταξης σε άτομα με αναπηρίες ακολουθεί μια διαδικασία με εξέταση πολλών δικαιολογητικών που προσθέτει καθυστέρηση στην αναγνώριση του δικαιώματος. Η χρονική διαδικασία υπερβαίνει τον ένα χρόνο. Οι συμπολίτες μας με αναπηρίες όμως δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο και αναγκαστικά εξαρτώνται από μέλη της οικογένειας τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν μπορούν να συντηρούν τα αδύνατα μέλη τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βιοποριστούν και να καλύψουν τα βασικά έξοδα που απαιτούνται λόγω και των προβλημάτων υγείας που τους ταλαιπωρούν. 
 
Δεδομένης και της Συνταγματικής προστασίας των ατόμων με αναπηρίες στο άρθρο 21 του Συντάγματος που επιβάλλει στο κράτος να μεριμνά με ειδική φροντίδα γι αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας καθώς και να λαμβάνει ειδικά μέτρα για την προστασία τους. Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός. - Υπάρχει η δυνατότητα για όσους καταθέτουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναπηρίας να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη αναπηρίας, κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση του αιτήματος μέχρι την οριστική διεκπεραίωση του; - Ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για την ειδική προστασία των ατόμων με αναπηρία κατά την συνταξιοδοτική διαδικασία ώστε να εξετάζονται οι αιτήσεις τους με κάποια προτεραιότητα για να προστατεύονται αποτελεσματικά;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: