ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Απόπειρα ομαδικής απόλυσης στην Τράπεζα Αττικής



Ματαιώθηκε η επικύρωση μετά από παρέμβαση ΟΤΟΕ
Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/3/2017, με αφορμή την απειλή απολύσεων 14 εργαζομένων που προανήγγειλε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, δυναμιτίζοντας το κλίμα ηρεμίας και εσωτερικής συνοχής που έχει ανάγκη η Τράπεζα αυτή την ευαίσθητη περίοδο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή και ανεξήγητη απόφαση που εκθέτει κατ’ αρχήν τη Διοίκηση της Τράπεζας, αφού οι απολύσεις συνιστούν μια ακραία αντεργατική επιλογή που πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ανακοινώθηκε προφορικά στους εργαζόμενους.
Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι, δεν τηρήθηκαν ούτε οι στοιχειώδης θεσμικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, ενώ  κατάφωρη είναι η παραβίαση της εκφρασμένης βούλησης των Τραπεζών (και της Τράπεζας Αττικής) που αφορά στην προστασία της απασχόλησης όπως έχει συμφωνηθεί διαδοχικά και στις δύο πρόσφατες κλαδικές Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ/Τραπεζών αλλά και στην Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. που η ίδια η Τράπεζα συμφώνησε με το Σωματείο των εργαζομένων. 
Στην εξέλιξη αυτή, η ΟΤΟΕ με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου των Εργαζομένων, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά με προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας και αίτημα Τριμερούς συνάντησης μεταξύ των πλευρών των εκπροσώπων των εργαζομένων (Σωματείου και ΟΤΟΕ), της Διοίκησης της Τράπεζας και της Υπουργού Εργασίας κ. Ε. Αχτσιόγλου, με σκοπό την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων.
Η τριμερής συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη (5/4/2017) στο Υπουργείο Εργασίας.  
Με νέα παρέμβαση της ΟΤΟΕ στη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ματαιώθηκε η απόφαση που είχε προγραμματισθεί να ληφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας την Πέμπτη 30/3/2017 αύριο για την επικύρωση των απολύσεων των 14 εργαζομένων.
Η ΟΤΟΕ θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και θα παρέμβει εκ νέου – ανάλογα με τις εξελίξεις – άμεσα και αποφασιστικά.
Για το σκοπό αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία, αποφάσισε να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ προκειμένου, αν χρειαστεί, να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Πηγή: http://mynima-hellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: