ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΝΕΛ: Αγκάθι παραμένει η ΔΕΗ για τη συμφωνία


Έως την Παρασκευή θα έχει κλείσει το staff level agreement που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με πληροφορίες από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.


Ενδεικτική είναι η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, δήλωσε «κλείσαμε». Το μόνο «αγκάθι» μέχρι την Παρασκευή είναι το θέμα της ΔΕΗ, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ, το ζήτημα των εργασιακών εξετάζεται σε ανώτερο επίπεδο.

Πάντως οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως τα εργασιακά δεν εμποδίζουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο την Παρασκευή. Τα μέτρα, που αφορούν την περίοδο μετά το 2019, προβλέπουν τη μείωση του αφορολόγητου περίπου στις 6.000 ευρώ, ενώ η μάχη έχει επικεντρωθεί στο ύψος της μείωση των συντάξεων. Αναφορικά με τα αντίμετρα προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατομμύρια ευρώ με την κυβέρνηση όμως να διεκδικεί η μείωση αυτή να αγγίξει τα 400 εκατομμύρια.

Επίσης προβλέπεται μείωση των συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα προβλέπεται ότι 120.000 παιδιά θα αποκτήσουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα, αυτά θα διατηρηθούν στο 3,5% για τρία χρόνια και όχι για δέκα όπως ζήτησαν οι δανειστές. Επίσης φαίνεται πως «κλείδωσε» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση και στην εαρινή σύνοδο του Ταμείου θα αποτυπωθούν με ακρίβεια τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος καθώς πλέον έχουν συμφωνήσει σε αυτό και οι Ευρωπαίοι εταίροι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: