ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Παναγιώτης Σκέντζος για τη στάση του Γρ. Αλεξόπουλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας δεν άλλαξε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και προκάλεσε αντιδράσεις
 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου ο οποίος δεν έκανε τελικά, επί της ουσίας, δεκτό το αίτημα των εμπόρων του Νομού και εν γένει των επαγγελματιών της περιοχής να υπογράψει την αλλαγή ημερομηνίας των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
 
Ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Παναγιώτης Σκέντζος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» υποστηρίξει ότι η παραμονή των ημερομηνιών ως έχουν ευνοούν τις πολυεθνικές ενώ η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου ανέφερε ότι το Ε.Κ. ζητά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και δεν κάθεται να σκεφτεί ποιον συμφέρει και ποιον όχι η μη αλλαγή των ημερομηνιών.
Πιο αναλυτικά η κυρία Παναγοπούλου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με τον συγκεκριμένο θεσμό που εμπεριέχει και άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακές γι’ αυτό και δεν προχώρησε στην συζήτησης επί της αλλαγής της περιόδου διεξαγωγής τους.

«Δεν συμφωνούμε με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Πιστεύαμε ότι η αριστερή κυβέρνηση θα καταργούσε το Νόμο Χατζηδάκη. Είμαστε κάθετα εναντίον τον Κυριακών… Είμαστε υπέρ της κατάργησης του Νόμου Χατζηδάκη και του νέου νόμου που βγήκε 20-1-2017 με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Οι εκπτώσεις λάστιχο δεν είναι ότι καλύτερο. Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε τις απόψεις κι έκρινε. Από εκεί και πέρα εγώ κλήθηκα να διαπιστώσω τις προτάσεις μας για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Δεν κάθομαι να σκεφτώ ποιους συμφέρει και ποιους όχι…», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Παναγοπούλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι της Αχαΐας δεν κατάφεραν να πείσουν τελικά τον κ. Αλεξόπουλο παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος του είχε επισημάνει ότι εάν συμβεί αυτό θα είναι μια στρατηγική ήττα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κ. Αλεξόπουλο αν και η προθεσμία είχε περάσει για τις ημερομηνίες που βάζαμε εμείς. Εμείς λέγαμε να είναι στις αρχές Μαρτίου και η άλλη περίοδος που θέλουμε είναι μετά τη λήξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων, καταλαβαίνετε ότι μας είχαν ξεπεράσει οι καταστάσεις.

Τελικά επικράτησε αυτό που επιδιώκουν αυτοί που συνήθως δίνουν τις εντολές και γενικότερα οι κυβερνήσεις κάνουν νόμους κατ’ εντολή τους. Ζητήσαμε και συζητήσαμε πολλές φορές με τον κ. Αλεξόπουλο, του εξηγήσαμε πώς έχουν τα πράγματα αλλά από ότι φαίνεται δεν πείσθηκε. Δεν ξέρω τι  άλλες παραμέτρους πήρε, το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η μη λήψη απόφασης, όπως του είχαμε εξηγήσει άλλωστε, ευνοεί αυτούς που ήθελαν να περάσουν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αυτές οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είχαν δοθεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις, δηλαδή το 1% των επιχειρήσεων. Δεν λήφθηκε υπόψη το υπόλοιπο 99% που πλήττονται από αυτές τις ημερομηνίες…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέντζος. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: