ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Σκόνη στ’ αμπέλια» την Παρασκευή από το "Δόντι"




Το λεύκωμα «Σκόνη στ’ αμπέλια» (εκδ. Μετρονόμος) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 8.30 μ.μ. στην Πάτρα, από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42).
 
Το βιβλίο αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση του αμπελιού με κείμενα και επιμέλεια των Νίκου Αστεριάδη, Ελένης Στεφανοπούλου και Κωστή Καλημέρη. Με τους συγγραφείς θα συζητήσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Το λεύκωμα, με αφορμή το κρασί και τις συμβολικές του φορτίσεις, μιλάει στην ουσία για την ίδια τη ζωή, πάντα με πρωταγωνιστή το αμπέλι και τα συναισθήματα που δημιουργεί η σχέση με αυτό. Όπως λένε οι συγγραφείς: «Το αμπέλι σε κλέβει και το κλέβεις. Είναι σχέση μοιραία και ισότιμη. Αναπάντεχη και μυητική. Γιατί σου επιστρέφει το θαυμαστικό, το ερωτηματικό, το επιφώνημα. Τα σημαδάκια της ευχής, της λύπης, της χαράς, της παύσης και της σιωπής… Το αμπέλι σού επιστρέφει και σε επιστρέφει στον χωμάτινο πρώτο Αδάμ της πτώσης αλλά και της άνωσης…».
 
Η Ελένη Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα με ρίζες που απλώνονται στη γη της Ιωνίας. Αν και από μικρή της άρεσε να παίζει με τις λέξεις, λοξοδρόμησε προς τα Νομικά, για να επιστρέψει οριστικά στη γραφή. Της αρέσει να γράφει κυρίως πεζά που γέρνουν προς την ποίηση και να ανακατεύει τον οίνο με το πνεύμα. Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Χαίρε πέτρα» (εκδ. Αλεξάνδρεια), ενώ καθ’ οδόν βρίσκεται η έκδοση του βιβλίου της με δοκίμια «Ανάμεσα στο Ωραίο και το Υψηλό» (εκδ. Γαβριηλίδης). Δοκίμιά της, μεταξύ άλλων, έχουν δημοσιευθεί και στο περιοδικό «Πόρφυρας».

Ο Κωστής Καλημέρης σπούδασε πολιτικές επιστήμες και ασχολείται με την κριτική λογοτεχνίας. Πιστεύει πως μια αξιόλογη ερμηνεία της ζωής πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη δική μας σύλληψη γι’ αυτήν. Διαφορετικά κάθε ερώτημα πεθαίνει ή συμβαίνει να παραμένουμε συνέχεια κολλημένοι σε ένα σταυροδρόμι. Το κρασί στην προσωπική του ζωή ήταν πάντα, και με μέτρο, το παρένθετο πρόσωπο που πρόσφερε τη σπίθα για να συμβούν ιστορίες του στυλ «besa me mucho».

Ο Νίκος Αστεριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μαθητής του Ε’ Γυμνάσιου Αρρένων και αργότερα φοιτητής στις ΗΠΑ όπου απέκτησε πτυχίο Χημ. Μηχανικού. Λάτρης της γης και του κρασιού στην «άλλη» του διάσταση. Δημιούργησε μικρό αμπελώνα όχι από οικογενειακή παράδοση ή βιοποριστικούς λόγους αλλά γιατί τον χτύπησε «πετριά». Πιστεύει στη μάνα γη και όσα αυτή μπορεί να προσφέρει όταν ανταλλάσσεις ενέργεια μαζί της. Ζει στην Αθήνα και συχνάζει σε μπαράκια.

  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: