ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΧΑ: Φασιστικό παραλήρημα για το Μουσείο Μπελογιάννη

Φωτογραφία από τα χθεσινά εγκάινια του Μουσείου Μπελογιάννη απ' τον Αλ. Τσίπρα.

Οι υπουργοί Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αντέδρασαν στην προκλητικότητα



«Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα.

Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Ένταση για το μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη από τη ΧΑ

Ένταση για το μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη που εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή. Μιλώντας ο βουλευτής της Παναγιώτης Ηλιόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, χαρακτήρισε «αρχισφαγέα που έχει αγιοποιηθεί από εσάς» τον Μπελογιάννη.

Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι ο Μπελογιάννης έδωσε την εντολή για τον Μελιγαλά! Και προκλητικά δήλωσε ότι «το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού».

Οι υπουργοί Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αντέδρασαν στην προκλητικότητα, ενώ ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να γκρεμίσει κανένα».

Ο Π. Ηλιόπουλος συνέχισε στο γνωστό χρυσαυγίτικο ύφος και ρώτησε  «ποια είναι η άποψη της ΝΔ για τον Μπελογιάννη τον καπετάν Γιώτη και τους αριστερούς». Ο Ν. Κακλαμάνης του απάντησε «δεξιός είμαι αγενής δεν είμαι». Και στη συνέχεια έδωσε εντολή «να βγουν από τα πρακτικά της Βουλής οι χαρακτηρισμοί για αρχισφαγέα και αρχιδιαπλεκόμενο». Τότε άρχισε να φωνάζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος. «Βγες έξω. Μίχο, όχι με μένα τέτοια στην έδρα», φώναξε ο Ν. Κακλαμάνης.

Και οι βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν

«Οι σημερινές δηλώσεις  βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη, που πήραν τη σκυτάλη από τη διακήρυξη μίσους της Χρυσής Αυγής, καθώς και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘50» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «η ενόχληση των βουλευτών της ΝΔ και της νεολαίας του κόμματός τους από μια κίνηση που έχει σκοπό να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τη στροφή του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη προς την άκρα δεξιά και την απομάκρυνση της από προηγούμενες πρακτικές, όπως αυτή των εγκαινίων του Μουσείου της Δημοκρατίας στον μαρτυρικό Άη Στράτη, το 2007, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή».

«Είναι προφανές ότι, πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές και τους ισχυρισμούς περί αντιπερισπασμών, κρύβεται η μοναδική έγνοια τους, που δεν είναι άλλη από το να παραμείνουν στο σκοτάδι οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: