ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Μόνον κοινά αποδεκτή λύση


«Συνεχίζουμε εντατικά, ώστε το συντομότερο δυνατό να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


«Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία που μπορεί να προκαλεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Όσο όμως πεπερασμένος είναι ο χρόνος, άλλο τόσο πεπερασμένες είναι και οι αντοχές τις ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη λιτότητα» σημείωσε και ανέφερε ότι η η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

«Σε μια προσπάθεια να χρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση τις καθυστερήσεις, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ -εκούσια ή μη- λησμονούνται στο δημόσιο διάλογο» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για 3,6 δισ. ευρώ μέτρα περαιτέρω λιτότητας έβαλαν εμπόδια στην ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης. Εκείνα τα εμπόδια άρθηκαν μετά από επίμονη προσπάθεια και έτσι φτάσαμε σε μια λύση χωρίς να γίνουν αποδεκτές αυτές οι απαιτήσεις. Τα ίδια εμπόδια έθεσε το ΔΝΤ και κατά τις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση: Επανήλθε με απαίτηση για 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας. Και πάλι καταφέραμε να καταλήξουμε στο πλαίσιο που συζητάμε σήμερα: Μια συμφωνία η οποία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε επίσης ότι κυβέρνηση είναι απολύτως ενιαία και συμπαγής στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψει την αμφισβήτησή της από κανέναν, ενώ επανέλαβε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Στουρνάρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως «οι θεσμικοί παράγοντες δικαιούνται να κάνουν εκτιμήσεις, όμως θα πρέπει να αποφεύγουν να πολιτικολογούν και να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, λιγότερα πολιτικά ενταγμένο σε πολιτικές. Να βλέπουν ότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση δεν είναι της κυβέρνησης, αλλά του ΔΝΤ λόγω των παράλογων και ανεδαφικών απαιτήσεών του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι κινείται ανάμεσα στη φαιδρότητα και την καταστροφολογία.

«Ενώ εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται διαρκώς μεταξύ φαιδρότητας &καταστροφολογίας. Φαιδρότητα το ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τμήμα δανειστών επιδιώκει να εγκλωβίσει τη ΝΔ σε σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας. Καταστροφολογία κάθε λέξη και πράξη της ΝΔ όσο βλέπει πως απομακρύνονται τα σενάρια αποσταθεροποίησης στα οποία έχει επενδύσει» σημείωσε χαρακτηριστικά και απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης να μη λέει άλλα μέσα και άλλα έξω διαβεβαιώνοντας τους δανειστές ότι δεν θα αλλάξει ούτε λέξη από όσα συμφωνηθούν. Ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει με παρρησία να πει όχι μόνο ότι δε θα ψηφίσει αλλά και ότι θα καταργήσει τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε».

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα και έξω από κάθε συμφωνία και λογική».
Δημοσίευση σχολίου