ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Χ. Σπίρτζης: Αυτά που συμφώνησε η Ν.Δ. πληρώνουμε


Μειώνεται το σπατόσημο στα 12 ευρώ το οποίο πλέον θα είναι ενιαίο για όλους 


«Παραδίδουμε έργα που έπρεπε να έχουν γίνει πριν από δεκαετίες στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ. Μειώνεται το σπατόσημο στα 12 ευρώ το οποίο πλέον θα είναι ενιαίο για όλους ενώ όπως τόνισε η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μειώσεις στις τιμές των διοδίων σε όλη τη χώρα. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπρίτζης ενημέρωσε ότι στις 6 Απριλίου παραδίδεται από τον Πρωθυπουργό ολοκληρωμένο το μεγάλο έργο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τις σήραγγες Τεμπών, Πλαταμώνα και το  πέταλο του Μαλιακού, έργο το οποίο μειώνει κατά μισή ώρα το χρόνο που απαιτείται για Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Θα παρίσταται και η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. καθώς βοήθησε πολύ στην υλοποίηση του έργου.

Επίσης την Μεγάλη Πέμπτη θα παραδοθεί η Κορίνθου – Πατρών και θα ακολουθήσουν τμήματα της Ιόνιας Οδού και από τον Ε65. Η Κλόκοβα ήταν να παραδοθεί τον Αύγουστο αλλά γίνεται προσπάθεια να παραδοθεί η μεγάλη σήραγγα την Μ. Πέμπτη και ολόκληρο το έργο ως την Πρωτομαγιά.

Αναφορικά με τα διόδια ο υπουργός υποδομών εξήγησε ότι θα υπάρχει παντού ηλεκτρονικό, αναλογικό σύστημα διοδίων. «Δυστυχώς έχουμε τις συμβάσεις που γνωρίζουμε» είπε ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διαπραγματευτεί με τους παραχωρησιούχους ένα άλλο σύστημα για να έχουμε μείωση στις τιμές των διοδίων, σε όλη τη χώρα.

«Τέλος του 2017, αρχές του 2018 σκοπεύουμε να έχουμε συμφωνία για μεγάλη μείωση διοδίων σε όλη τη χώρα» επανέλαβε χαρακτηριστικά.


 "Αυτά που συμφώνησε η Ν.Δ. πληρώνουμε στους εργολάβους"

"Αυτά που συμφώνησε η Ν.Δ. πληρώνουμε στους εργολάβους" απάντησε ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών στα πρωτοσέλιδα αναφορικά με τις συμβάσεις. «Δεν μας καλύπτουν πολιτικά αυτές οι  συμβάσεις με τα υπέρογκα διόδια και τις υπέρογκες αποζημιώσεις» και όπως είπε εδώ εστιάζεται και ο λαϊκισμός του κ. Μητσοτάκη.

«Οι συμβάσεις που κληρονομήσαμε έβαζαν το ελληνικό δημόσιο στον τοίχο» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης προσθέτοντας ότι «εξαιτίας των συμβάσεων που υπέγραψε η Ν.Δ. εκβίαζαν οι εργολάβοι και για αυτές τις συμβάσεις μας κατηγορεί σήμερα».  Liberal, Ελεύθερος Τύπος και Δημοκρατία αναπαράγουν αυτό το λαϊκισμό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Δένδιας εξανίσταται για όσα υπέγραψε ο ίδιος δύο φορές.

«Φτάνει πλέον με την ατζέντα της αθλιότητας της Ν.Δ., της λάσπης, της παρακμής και της ύφεσης» πρόσθεσε κλείνοντας. «Εμείς δεν λαϊκίζουμε σαν τη Ν.Δ. προσπαθούμε να διορθώσουμε τα στρεβλά και τις γκρίζες ζώνες που βρήκαμε».

Ο κ. Σπίρτζης τέλος, μιλώντας για τα μελλοντικά έργα που υπάρχουν στον άμεσο προγραμματισμό ανέφερε μεταξύ άλλων τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης  -που δεν έχει γίνει 40 χρόνια τώρα, όπως είπε- και την περιφερειακή Χαλκίδας.

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: