ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Απουσία φωτιστικών από το Μνημείο Εκτελεσμένων


Πίσω από τον ιερέα, στο βάθος, διακρίνεται η κολόνα, χωρίς τα φωτιστικά σώματα, που είχε. Κάποιος χρησιμοποιώντας ανυψωτικό μηχάνημα τα αφαίρεσε. Καλό είναι να σπεύσει ο Δήμος Πατρέων  και να τα επανατοποθετήσει. Είναι ντροπή να μένει τα βράδια ο χώρος βουτηγμένος στο σκοτάδι. Πως να πάει η μάνα με τα παιδιά της να παίξουν στην πλατεία κια να πάρουν ανάσα, το καλοκαίρι που έρχεται;Στο Νότιο Πάρκο, ο Δήμος Πατρέων, πρόκειται να επεκτείνει τον ηλεκτροφωτισμό, εκεί που βοά η Ιστορική Μνήμη γιατί αδιαφορεί;


Το πρόβλημα έλλειψης φωτισμού στην πλατεία. όπου το μνημείο Εκτελεσμένων, στη θέση Σκοποβολή του Γηροκομειού, παραμένει. Εδώ και πάνω από χρόνο έχουν αφαιρεθεί τα φωτιστικά σώματα από την κολόνα φωτισμού και τα βράδια παραμένει σκοτεινός ο χώρος, με αποτέλεσμα να βρίσκουν ευκαιρία  οι βάνδαλοι για κάθε είδους ασχημονίες.

Σημειώνεται ότι ε ξ αιτίας αυτού του προβλήματος κακοποιά στοιχεία κατά το παρελθόν είχαν αφαιρέσει από την πλατεία παγκάκια που είχε τοποθετήσει ο Δήμος για την ανάπαυση επισκεπτών.

Παράλληλα δίνεται ευκολία ώστε να ρυπαίνουν, όποτε επιθυμούν το μνημείο. Ας σπεύσει ο Δήμος Πατρέων και μην αδιαφορεί. Εκεί η Ιστορική Μνήμη είναι ζώσα και μιλά για 125 αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στα πιο μαύρα χρόνια της νεώτερης Ιστορίας μας. Εάν παραμένει έτσι ο χώρος, τι μηνύματα στέλνουμε στη νέα γενιά, από τον Δήμο με τον κομμουνιστή δήμαρχο;


Λύθηκε το πρόβλημα φωτισμού στο Ρίο

Το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάτοικοι και επισκέπτες με τον φωτισμό στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, εξαιτίας της κακής κατασκευής, από εργολάβο που τον είχε τοποθετήσει πριν τη συνένωση των Δήμων, λύθηκε. Συνεργεία του τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων, τοποθέτησαν νέους ιστούς με λάμπες τύπου LED, με τις οποίες εξοικονομείται ενέργεια, ενώ είναι μηδαμινή και η ανάγκη συντήρησής τους.

Επίσης, στις στοές της Πάτρας, αντικατέστησαν τις λάμπες των φωτιστικών με νέες, του ιδίου τύπου, δηλαδή LED. Έτσι, εκτός από ενέργεια, εξοικονομούνται και χρήματα, περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Νότιο Πάρκο, οι εργαζόμενοι του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, πρόκειται να επεκτείνουν το φωτισμό, με τοποθέτηση νέων σωμάτων, αλλά και πυλώνες με προβολείς στο χώρο των εκδηλώσεων και σε άλλους χώρους του Πάρκου.
Δημοσίευση σχολίου