ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Άνω των 2 δις οι επενδύσεις από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα



Η Ελλάδα στα τέλη του 2016 ήταν μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων αναφέρει αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις, σε ερώτηση του Δημ, Παπαδημούλη.


Ο Β. Ντομπρόβσκις τονίζει ότι «ο όμιλος της ΕΤΕπ έχει ήδη στηρίξει συνολικά 15 πράξεις του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα» οι οποίες υπερβαίνουν συνολικά τα 800 εκατ. ευρώ και αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ συνολικά.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει εγκρίνει 8 πράξεις του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα που υπερβαίνουν συνολικά τα 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις αξίας 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία της ΕΤΕπ, τα οποία αναφέρουν ότι μόνο το 9% της έως τώρα χρηματοδότησης αφορά μικρές επιχειρήσεις, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας να μάθει μεταξύ άλλων ποια μέτρα εξετάζει η Κομισιόν, για να ενισχύσει τις επενδύσεις που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα ο Δ. Παπαδημούλης ζητά να ενημερωθεί για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τους ευρωπαϊκούς πόρους του EFSI και θα αφορούν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: