ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Λευχαιμία παιδιών φέρνουν οι κεραίες κατά τον κ. Ηλιάδη

Πάτρα: Παιδιά διαγνώστηκαν με λευχαιμία- Με τις κεραίες τηλεφωνίας συνδέει τα περιστατικά ο Διευθυντής της ΜΕΘ παίδων του ΠΓΝΠ "Κίνημα" ενημέρωσης και "νομιμότητας"
 
Στην αποκάλυψη ότι από έρευνα που έχει κάνει στην περιοχή της έξω Αγυιάς προκύπτουν περιστατικά λευχαιμίας σε παιδιά, γεγονός που ο ίδιος τα συσχετίζεται με την λειτουργία στην περιοχή κεραιών κινητής τηλεφωνίας προχώρησε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης. 


Λόγω της ιδιότητάς του, ως παιδιάτρου και εντατικολόγου, έχει κάνει μια μικρή έρευνα στην περιοχή και όπως αναφέρει «βρήκαμε ότι έχουμε κρούσματα λευχαιμίας, καρκίνου του αίματος, τα οποία εάν κάποιος είναι γνώστης, ξέρει πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει πλέον αποδεδειγμένα συσχέτιση της λευχαιμίας με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που έχουν μπει όχι μόνο μέσα στην ζωή μας, αλλά μέσα στα σπίτια μας».

Μάλιστα στο συντονιστικό της επιτροπής για την απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή της Έξω Αγυιάς, υπάρχουν και γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ηλιάδης, κάτι το οποίο φαίνεται ενθάρρυνε κάποιους γονείς να τους προσεγγίσουν και να τους ενημερώσουν για διάφορα συμπτώματα, που παρουσίασαν τα παιδιά τους.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, «υπάρχουν χώρες, όπως το Ισραήλ , το οποίο απαγορεύει κεραία κινητής τηλεφωνίας 400 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες, π.χ. σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία. Εμείς ακόμα είμαστε μεσαίωνας και έχουμε στα 300 μέτρα το 60% της δύναμης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας , που εκπέμπει η κεραία. Φανταστείτε λοιπόν διαφορές, που έχουμε», επεσήμανε ο κ.  Ηλιάδης.

Στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" μίλησε, με αφορμή την κινητοποίηση κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην συνοικίας τους, το μέλος της συντονιστικής επιτροπή των κατοίκων της Αρόης Θανάσης Μαστραντωνάκης. Η συντονιστική της Αρόης πραγματοποιεί στις 19 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της περιοχής ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν επιστήμονες ενώ έχουν κληθεί να δώσουν την «άλλη άποψη» και οι εκπρόσωποι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα στην συγκεκριμένη εκδήλωση, θα συμμετάσχουν πολίτες και από τις πέντε συντονιστικές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στην πόλη (Οβρυά, Περιβόλα, Έξω Αγυιά, Ζαρουχλέικα και Αρόη).

Όπως εξήγησε ο κ. Μαστραντωνάκης τρία είναι οι βασικοί στόχοι-θέματα με τα οποία στοχεύει να ασχοληθεί η συντονιστική της Αρόης. Η ενημέρωση του κόσμου, για το τι συμβαίνει με την χρήση των κινητών ιδίως από τα παιδιά, τι γίνεται με τα router, τις κεραίες κι ένα θέμα που θα το συναντήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα με τους μετρητές της ΔΕΗ.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η νομιμότητα και η διαφάνεια, καθώς όπως υποστήριξε,  ακόμα και το πλαίσιο των κακών νόμων δεν χρησιμοποιείται, δεν υπάρχει νομιμότητα των εταιριών απέναντι στους πολίτες.

Και το τρίτο, όσον αφορά τον τρόπο της αδειοδότησης, με πρόταση της συντονιστικής να αποτελεί το πέρασμα της  αρμοδιότητας  αδειοδότησης στους Δήμους.

«Ο κάθε συμπολίτης πρέπει να γνωρίζει εάν στο διαμέρισμα που θα μείνει ή δίπλα του υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας αυτό είναι δικαίωμά του. Ο Νόμος πρέπει να αλλάξει, να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση και να μπορεί ο καθένας να το ελέγχει από το διαδίκτυο. Τα όρια της ακτινοβολίας ως όριο επικινδυνότητας  είναι 28 βολτ ανά μέτρο στην Ελλάδα, στην Ιταλία, Γαλλία και την Γερμανία είναι 2, στην Ελβετία είναι 0,6 με πρόταση να πάει 0,06,. Γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα όρια είναι πολύ πιο κάτω από τα δικά μας; Από την στιγμή που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σημαίνει ότι κάποια μέρα θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, το ερώτημα είναι πόσα άτομα θα έχουν προβλήματα υγείας μέχρι τότε», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μαστραντωνάκης.

Πηγή Thebrst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: