ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Προτάσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κ. Σπαρτινού


Κώστας Σπαρτινός, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.Για την αποτροπή ατυχημάτων κατά την οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα των Ατυχημάτων μεγάλης έκτασης κατά την οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εν λόγω θέματος και πρότεινε προληπτικούς τρόπους για την αντιμετώπισή τους. 

Συγκεκριμένα, πρότεινε τη δημιουργία ενός «Μητρώου» που θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα, με όλα τα απαραίτητα σχετικά δεδομένα όπως: τα οχήματα που διαθέτουν, τις κατηγορίες των επικίνδυνων ουσιών που μεταφέρουν, τα πιστοποιητικά που τους έχουν χορηγηθεί και τους φορείς χορήγησης, τα στοιχεία του Συμβούλου Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΑ) που απασχολούν, τις παραβιάσεις των Κανονισμών και της νομοθεσίας που μπορεί να έχουν διαπράξει κλπ. 

Η πρόταση αυτή έχει ως σκοπό κυρίως την πρόληψη των ατυχημάτων με τη διευκόλυνση της εποπτείας και των προληπτικών ελέγχων από την αρμόδια κρατική αρχή, με βάση έναν ορθολογικό σχεδιασμό, εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει  σήμερα που ο έλεγχος γίνεται κυρίως μόνον αφού προκύψει κάποιο ατύχημα. 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Κ. Σπαρτινός, εστίασε και στη σημασία της επανεξέτασης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, όπως επίσης και στην εκπαίδευση των εμπλεκομένων στην εποπτεία του συστήματος, καθώς και στην ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων ελέγχου, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις.
Δημοσίευση σχολίου