ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Η απεργία δεν αφορά τα συμφερόντων συμβασιούχων



Εισαγωγική τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα καταστροφολογικά σενάρια της αντιπολίτευσης, η συγκέντρωση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια με την διακριτική, αλλά σαφή, στήριξη της ΝΔ, το ναρκοπλοίο “Noor 1”, με το δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ και η αναφορά στην απεργία των ΟΤΑ, με το νέο επεισόδιο της αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, είναι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος είπε:


Κυρίες και Κύριοι,

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι με την συμφωνία, πέρα από την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, η ελληνική πλευρά απέσπασε και σαφείς δεσμεύσεις σε σχέση με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη ρήτρα ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επεκτείνονται ανάλογα με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, περιλαμβάνει και έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο για τον υπολογισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, με επιμηκύνσεις ωριμάνσεων και περίοδο χάριτος επιτοκίων μέχρι και για 15 έτη, αλλά και την δημιουργία αποθεματικού ρευστότητας για την υποστήριξη του Ελληνικού Δημοσίου και την απόκτηση οριστικής πρόσβασης στις αγορές χρήματος.

Οι θέσεις και εκτιμήσεις αυτές, παρά την κακόπιστη στάση της αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνονται από τη συμπεριφορά των αγορών, τις επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων ελληνικών επιχειρήσεων με ιστορικά χαμηλά επιτόκια για την περίοδο της κρίσης, την εισροή κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και από τις αποφάσεις του οίκου Moody’s που αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικού δημοσίου αλλά και των ελληνικών τραπεζών και μάλιστα με θετική προοπτική. Την ίδια στιγμή, την προηγούμενη εβδομάδα τα ελληνικά ομόλογα σημείωναν χαμηλά κρίσης με καθημερινή μείωση των επιτοκίων, ενώ η πορεία αυτή συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα με την μείωση των spreads, καθώς τα ελληνικά ομόλογα  παρέμειναν σταθερά τη στιγμή που το σύνολο των ομολόγων της Ευρωζώνης σημειώνει αύξηση επιτοκίων.

Με δεδομένη αυτή τη θετική πορεία, τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ συνεχείς μήνες να εξυφάνει η ΝΔ έχουν καταρρεύσει. Το αφήγημα περί διάλυσης της ελληνικής οικονομίας πλέον, δεν μπορεί να στηριχτεί ούτε καν στη διαστρέβλωση των γεγονότων και εξ αυτού του λόγου η ΝΔ που δεν θέλει να παραδεχτεί την ολική της διάψευση, επιλέγει να αντιπολιτευτεί με έναν ακόμη πιο ακραίο και επικίνδυνο τρόπο.

Επιλέγει να αλλάξει το πεδίο της αντιπαράθεσης και να ασκήσει μια πρωτοφανή πολεμική έχοντας στο πλευρό της, ως συνήθως, μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Οι πολιτικές της τοποθετήσεις και η στάση της, κινούνται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας.

ΟΤΑ, Πρώτο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ

Πρώτο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, η στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Μετά τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό και την πρόοδο που σημειώθηκε στη συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και ομοσπονδίας, η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση, οδηγηθήκαμε στο να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Είναι προφανές, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η απεργία δεν αφορά πλέον την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμβασιούχων  αλλά ούτε και την διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων. Αντίθετα, στοχεύουν στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με κύρια θύματα τους πολίτες, τη Δημόσια Υγεία αλλά και τους ίδιους τους συμβασιούχους.

Από τη δική μας μεριά, δηλώνουμε ότι η λύση που έχει δώσει η κυβέρνηση με την ρύθμιση για την υπογραφή νέας σύμβασης αλλά και την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα από τους Δήμους, δίνει οριστικό τέλος στην ομηρεία χιλιάδων ανθρώπων και εγγυάται, στο μέτρο του δυνατού και με τήρηση των σχετικών Συνταγματικών κανόνων, την αποκατάσταση της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου.

Η απεργία επομένως είναι πλέον αλυσιτελής ενώ θέλω να τονίσω ότι η επιλογή να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, χωρίς συγκεκριμένο επίδικο, εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν  την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους.

Η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιτρέψει  την διακινδύνευση της δημόσιας υγείας αλλά ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

“Noor 1”. Δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ

Δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, είναι φυσικά η στάση που τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του “Noor 1”. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, δεν διστάζουν να επαναλαμβάνουν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης που εκπορεύονται από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους, οι οποίες παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές. Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα, ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες και όλα αυτά για να εμπλέξουν την ελληνική κυβέρνηση σε υποτιθέμενα σκοτεινά σενάρια πολιτικών διώξεων. 

Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η ΝΔ υιοθετεί, υποπίπτοντας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τέτοιου τύπου ισχυρισμούς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση και να δυσχεράνει το έργο της διαλεύκανσης, της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. 

Μιας υπόθεσης, η οποία περιπλέχτηκε περαιτέρω με τους ύποπτους θανάτους βασικών μαρτύρων. Πράγματι λοιπόν, είναι να απορεί κανείς με τη βιασύνη αλλά και το φανατισμό με τον οποίο τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ όσο και βασικά στελέχη της, προστρέχουν να υποστηρίξουν τέτοιου τύπου ισχυρισμούς.

Η θέση της κυβέρνησης και για το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει σαφής: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, εντός του πλαισίου των συνταγματικών κανόνων και της νομοθεσίας, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες  εκείνες που θα επιτρέψουν στην ελληνική δικαιοσύνη και τις ελληνικές αρχές να λειτουργήσουν  απερίσπαστες και να προχωρήσουν στην πλήρη και οριστική διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια με την διακριτική, αλλά σαφή, στήριξη της ΝΔ

Επεισόδιο τρίτο: Αύριο όπως ξέρετε, προγραμματίζεται από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών η διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων με την διακριτική, αλλά σαφή, στήριξη της ΝΔ. Η επιλογή αυτή, είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, για λόγους επικοινωνιακούς και σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, γνωρίζει ότι δεν δρα σε κενό αέρος. Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες μέσα στις οποίες η πολιτεία καλείται να εγγυηθεί τη νομιμότητα. Και δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους αλλά να διασφαλίζει την τήρηση των νόμων και την ασφάλεια των πολιτών.

Τα επεισόδια αυτά σκιαγραφούν λοιπόν, τη βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και η οποία θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της δεξιάς:

Πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και επιχείρηση να δημιουργηθεί αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων στους πολίτες. Η στρατηγική της έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται δήθεν από την αριστερά, δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι απλώς προβληματική. Είναι ανιστόρητη και είναι επικίνδυνη.
Εμείς, θα συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες, τη μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την κανονικότητα στην ελληνική πολιτεία, να βάλουμε τέλος στις πρακτικές της διαφθοράς και της παρανομίας, να εγγυηθούμε την νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: