ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Άνεργοι με σποραδική απασχόληση δεν χάνουν το επίδομα

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», με αυτά τα λόγια περιγράφει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη την κινδυνολογία για τους ανέργους!
Διοικήτρια ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη: Οι διατάξεις του νόμου έγιναν ευνοϊκότερες
 
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», με αυτά τα λόγια περιγράφει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών που θέλει τους ανέργους που απασχολούνται περιστασιακά σε κάποιες δουλειές, να χάνουν το επίδομα που δικαιούνται.
 
Η κυρία Καραμεσίνη εξήγησε ότι αυτό όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά αντιθέτως με το νέο Νόμου που ψηφίστηκε προβλέπονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για του εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ που κάνουν μέχρι και 70 μεροκάματα μέσα σε ένα διάστημα 12 μηνών. «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς προέκυψε το θέμα, εκ του μη όντος κυριολεκτικά. Δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα όλου αυτού του θέματος. Θα μπορούσε να είναι κι ελλιπής ενημέρωση όμως δεν υπήρξε κάποια διασταύρωση μ’ εμάς. Αυτοί που το έβγαλαν δεν φρόντισαν να διασταυρώσουν με τον ΟΑΕΔ όσα έμαθαν κι αυτό μου γεννά πολλά ερωτηματικά», σχολίασε.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ απαντώντας στους ανέργους που απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια δουλειά το ίδιο διάστημα που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον Οργανισμό ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:

«Ο νέος Νόμος δεν επέβαλε καμία διακοπή της επιδότησης. Το καθεστώς που ίσχυε το κάναμε ακόμα ευνοϊκότερο. Όταν έχουν κάποια σποραδική απασχόληση, αυτόματα αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος και τους καταβάλλεται στο λογαριασμό τους το επίδομα που υπολείπεται από την τελευταία στιγμή μέχρι την στιγμή που άρχισαν την εργασία τους. Αφού τελειώσουν την περιστασιακή τους εργασία, έστω και μιας μέρας, με αίτημά τους, συνεχίζεται η επιδότηση για όλο το διάστημα που απομένει από την έγκριση που είχαν για το επίδομα όταν αρχικά το έλαβαν. Δηλαδή μπορεί να το πάρεις για ένα διάστημα, να κάνεις περιστασιακή απασχόληση και ύστερα με δικό σου αίτημα, για το εναπομείναν διάστημα,  να το ξαναπάρεις το επίδομα. Τι άλλαξε; Ενώ πριν συμψηφιζόταν η αμοιβή της περιστασιακής εργασίας με τον επίδομα, με τον καινούργιο Νόμο δεν υπάρχει συμψηφισμός, δηλαδή συνεχίζεις και λαμβάνεις κανονικά το επίδομά σου μέχρι να ολοκληρωθεί η αρχική έγκριση της επιδότησης».

Επίσης άλλη ευνοϊκή ρύθμιση τους νέου Νόμου είναι ότι, εάν δεν υπερβεί ο εγγεγραμμένος του ΟΑΕΔ τα 70 μεροκάματα στο 12μηνο, δεν του μηδενίζεται ο συσσωρευμένος χρόνος της ανεργίας που είχε μέχρι τότε. «Μπορείς να κάνεις 70 ημερομίσθια και η διάρκεια της ανεργίας σου δεν ξεκινάει το κοντέρ από το μηδέν. Άρα χτίζεις  δικαιώματα για επιδόματα μακροχρόνια ανέργου  και για συμμετοχή σε προγράμματα. Όχι μόνο το καθεστώς δεν έχει γίνει πιο αυστηρό αλλά έχει γίνει και πιο ευνοϊκό. Δεν υπάρχει κανένας φόβος ότι θα χαθούν επιδόματα. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι. Ενώ κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο ευνοϊκά, κατηγορούμαστε ουσιαστικά ότι αφαιρούμε δικαιώματα από τους ανέργους. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνουμε», τονίζει μεταξύ άλλων η κυρία Καραμεσίνη.
Δημοσίευση σχολίου