ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Π. Μαντάς: Η βιομηχανία πρέπει να βασιστεί στην γνώση




Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους  του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Ερευνητικού Κέντρου CERN, όπου και αντάλλαξε απόψεις, σε κλειστή εκδήλωση,  που διοργάνωσε  το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.
 
«Η εξέλιξη της ελληνικής βιομηχανίας πρέπει να βασιστεί στην γνώση. Η προσπάθεια είναι συνεχής στο να μπορέσουμε να τους μυήσουμε και να εμπλακούν στο θέμα της παραγωγής νέων προϊόντων, τα οποία θα έχουν τεχνολογική αιχμή. Εξάλλου το καλύτερο προσόν αυτή την στιγμή σαν χώρα, που έχουμε, είναι το ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς. Η πρωτοβουλία του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τη μεταφορά και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN, σε συνδυασμό με την συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με το ερευνητικό κέντρο, ώστε να αναπτυχθούν νέα καινοτόμα προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες τεχνολογίας αιχμής.
 
Η παρουσία του ΣΕΒΙΠΑ είχε σκοπό την διασύνδεση του επιστημονικού ιστού με τις επιχειρήσεις , οι οποίες είναι μέλη του Συνδέσμου και την ανάπτυξη του τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος. «Από την παρουσίαση των εμπειριών αυτών, αλλά και από την γνώση, που έχουμε στο τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, εγώ μπορώ να σκεφτώ από τις επιχειρήσεις-μέλη μας τουλάχιστον 3-4, οι οποίες είναι ήδη σε επίπεδο, που θα μπορούσαν να παράγουν προϊόντα, που ενδιαφέρουν το CERN» ανέφερε ο κ. Μαντάς. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι του ευρύτερου κατασκευαστικού χώρου, οι οποίες κάνουν εξειδικευμένες μεταλλικές κατασκευές, όπως νανοτεχνολογία, με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΑ να σημειώνει ότι «δεν είναι μόνο σε προωθημένη έρευνα, αλλά και σε πιο συμβατική έρευνα, αρκεί να την κάνουν με οργανωμένο σωστό τρόπο, και να έχουν και οι ίδιες τμήματα εσωτερικής έρευνας».
 
Αυτό, όμως, που επεσήμανε, είναι ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τις τοπικές επιχειρήσεις, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι «παρά την προσπάθεια την δική μας και του επιστημονικού πάρκου της Πάτρας , δεν ήρθαν όλοι όσοι θα προσβλέπαμε, κι αυτό είναι κάτι, που μας στεναχωρεί , και δημόσια θα πρέπει να πούμε ότι δεν θα πρέπει να ντρέπονται και να μην φοβούνται, κι αυτό, γιατί  κάποιες επιχειρήσεις έχουν  καλύτερο επίπεδο από ότι και οι ίδιες πιστεύουν. Θέλουμε και λίγο αυτοπεποίθηση».
 
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ συναντήθηκε και με την Γενική Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου. «Η συνάντηση είχε σκοπό πως με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που έχει οργανωθεί με το CERN να μπορέσει να γίνει η συνεργασία σε όλη την χώρα. Γιατι και η κ. Κυπριανίδου πήρε τα ενθαρρυντικά μηνύματα, έχοντας γνώση των δυσκολιών, που υπάρχουν και συζητήσαμε με ποιους τρόπους, αυτή η διάχυση γνώσεως, όχι μόνο με το CERN, είναι πολλοί οι φορείς και οι πηγές, από τις οποίες μπορούμε να δώσουμε και να αντλήσουμε, ώστε να περάσουμε το μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο και ιδίως στις επιχειρήσεις, που παράγουν» κατέληξε ο κ. Μαντάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: