ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για ισότητα των φύλων



Από την επίσκεψη της ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Από τον Δήμο Καλαμάτας - Επίσκεψη της ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Καλαμάτας


Την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» υπέγραψε ο Δήμος Καλαμάτας στις 2/6/2017, φτάνοντας τον αριθμό των υπογεγραμμένων χαρτών στους 205 Δήμους, γεγονός που συνεχίζει να δίνει στη χώρα μας τη διάκριση της παγκόσμιας πρωτοπορίας.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, επεσήμανε ότι η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας συνιστά αναγκαίο βήμα υπέρ της εφαρμογής της ισότητας στην πράξη, αφού αποτελεί δέσμευση για την προώθηση των θεμάτων ισότητας για όλους και όλες σε κάθε τομέα της καθημερινής ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, τόνισε ότι τόσο η συνεργασία της ΓΓΙΦ με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όσο και η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας και από όλους τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας μας, αποτελούν επιτακτική ανάγκη, με στόχο την αρτιότερη αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων σε κάθε πεδίο του βίου μας.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Οι αρχές και οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, μας οδηγούν ολοένα και εγγύτερα στην αποκατάσταση των έμφυλων ανισοτήτων στην Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, η πρωτοπορία της χώρας μας για τον μεγάλο αριθμό των υπογεγραμμένων χαρτών της, διευρύνει διαρκώς το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων, ως σημαντική παράμετρο για την αποκατάσταση των ποικίλλων ανισοτήτων που βιώνουμε.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε επίσκεψη στο           Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών Καλαμάτας, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του και συνομίλησε με τα στελέχη του για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του, την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που παρουσιάζονται σε αυτή, καθώς και των δυσκολιών που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: