ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα πρέπει να δοθούν στους αλιείς εχέγγυα»

 
Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα σωματεία των  ελευθέρων αλιέων λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, πραγματοποιήθηκε στις 20/6,  παρουσία της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Τριανταφύλλου.
 
Το κοινό αίτημα των αλιέων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού είναι να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο νέο Προεδρικό Διάταγμα σε σημεία, που καθιστούν έως και αδύνατη την αλιεία στην περιοχή με τον τρόπο, που μέχρι σήμερα εκτελούνταν. 
 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τόνισε ότι έτσι όπως λειτουργούσε το προεδρικό διάταγμα ήταν εξαιρετική δύσκολη η αλιεία, «δημιουργούσε πολλά προσκόμματα στους αλιείς, και για αυτό είχαμε κάνει πολλές συναντήσεις και συζητήσεις σε σχέση με τα εξειδικευμένα αυτά θέματα. Η συνάντηση πήγε καλά και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης είχε ευήκοα ώτα».
 
Μέσα από την συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρξαν σημεία προσέγγισης, τα οποία θα αποτυπωθούν σε τροπολογία, η οποία πρόκειται να κατατεθεί, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα από το αρμόδιο Υπουργείο.
 
«Έχουν να κάνουν αυτές οι αλλαγές με τον τρόπο λειτουργίας των ελεύθερων αλιέων. Ουσιαστικά το Π.Δ. περιέγραφε αυτόν τον τρόπο αλιείας, αλλά στη περιοχή αυτής, της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, μιας λιμνοθάλασσας, που όπως γνωρίζετε έχει σπάνιο παραγωγικό πλούτο και βρίσκεται σε έναν εξαιρετικά περιβαλλοντικό χώρο, όλη η περιοχή είναι natura, νομίζω ότι τα δυο στοιχεία η παραγωγική ανασυγκρότηση και η προστασία του περιβάλλοντος να εναρμονίζονται και με τα νομοθετήματα. Οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν με τις ημερομηνίες στις οποίες μπορούν να ψαρεύουν οι αλιείς, και άλλα στοιχεία τα οποία θα τα δούμε αποτυπωμένα» υπογράμμισε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Από πλευράς των αλιέων υπήρξε ικανοποίηση από τις δεσμεύσεις του υπουργού, με την κ. Τριανταφύλλου να δηλώνει ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν , γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν τέτοιες παρεμβάσεις και στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού , οι οποίες ήταν καταστροφικές. Να σκεφτείτε ότι ειδικά κατά την δεκαετία του ’70, έγιναν τέτοιες παρεμβάσεις, ώστε χάθηκε ζωτικός χώρος για τους αλιείς, ενδεχομένως να χάθηκε το 40-45% των τόπων, που ψάρευαν, ουσιαστικά αφαιρώντας παραγωγική δυνατότητα από τους αλιείς. Βεβαία θα πρέπει να σας πω ότι υπάρχει και καταστροφή του περιβάλλοντος».
 
Τέλος η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να διασωθεί η παραδοσιακή αλιεία, ως παραδοσιακό επάγγελμα. «Υπάρχουν  παρά πολλά πράγματα, που θα πρέπει να γίνουν για την αλιεία , όπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κλάδος της αλιείας, να υπάρχουν κριτήρια επαγγελματικότητας , να υπάρχει έλεγχος, γιατί υπάρχουν και κυκλώματα εμπορίας , που διακινούν το προϊόν της επαγγελματικής αλιείας . Με ένα νομοθέτημα κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και να τους δώσουν μέσα από αυτά, τα εχέγγυα , που θα βοηθήσουν στην ουσιαστική παραγωγική ανάπτυξη» κατέληξε στην συνέντευξή της «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η κ. Τριανταφύλλου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: