ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αλ. Τσίπρας: Συγχαίρω τον Πρόεδρο των Εργατικών

Τ. Μέι: Είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για το αποτέλεσμα στις βρετανικές εκλογές έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω μηνύματος που ανήρτησε στο Twitter.

«Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του φίλου Τζέρεμι Κόρμπιν. Η Αριστερά που τολμά μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους λαούς. Πριν δύο μήνες οι δημοσκοπήσεις είχαν αποφασίσει τη συντριβή του. Στις εκλογές όμως αποφασίζουν οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι νέοι.


Ούτε οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας ούτε ο δεξιός λαϊκισμός μπορούν να δώσουν ελπίδα στους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, ο Κόρμπιν μετά την επιτυχία του, καθώς ανέτρεψε το προεκλογικό αρνητικό κλίμα σε υπέρ του ζητά εκλογές από την Μέι, ενώ σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ, παραμένουν στις θέσεις τους στη νέα κυβέρνηση των Συντηριτικών μετά τις εκλογές, οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Δεδομένου ότι είμαστε το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση», τόνισε η Τ. Μέι, η οποία βάλλεται επειδή προκήρυξε πρόωρες εκλογές και μετά έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει το κυβερνητικό έργο. 

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Με 649 από τις 650 έδρες να έχουν κατανεμηθεί, οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν 318 αντί για τις 326 που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία και 12 λιγότερες από τις 330 που κατείχαν στο Κοινοβούλιο. Οι Εργατικοί λαμβάνουν 261. Τα αποτελέσματα αποτελούν, εν πολλοίς και επιβεβαίωση των exit polls που δημοσιεύθηκαν στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και προέβλεπαν νίκη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά χωρίς εξασφάλιση αυτοδυναμίας.

To αποτέλεσμα ανάγκαζε εξ αρχής το κόμμα της Μέι να αναζητήσει συμμαχίες. Νωρίτερες πληροφορίες έκαναν λόγο πως το DUP, που έχει κερδίσει 10 έδρες, εξετάζει μια συμφωνία «παροχής στήριξης με ανταλλάγματα».

Υποχωρεί η στερλίνα

Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει οδηγήσει σε πτώση τη στερλίνα, με το βασικό βρετανικό χρηματιστηριακό δείκτη να καταγράφει κέρδη. Ανοδικά κινήθηκαν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές.Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,3%, ενώ η υποχώρηση της στερλίνας σε χαμηλό επτά μηνών βοήθησε τον βρετανικό δείκτη FTSE 100, που περιλαμβάνει κυρίως εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, να ενισχυθεί κατά 1%.




Δεν υπάρχουν σχόλια: