ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Εκτιμήσεις των κομμάτων για το βρετανικό αποτέλεσμα


 

«Το Brexit αποδεικνύεται πολύ βαρύ για το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά για την κ. Μέι που το πήγε προς το σκληρό Brexit» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος


Την εκτίμησή τους για το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών διετύπωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών συγκλίνοντας στο ότι δεν επιβραβεύτηκε η επιλογή του Brexit από το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών. 

«Νίκη των Εργατικών» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μπάρκας το πρωί στον ΑΝΤ1 υπενθυμίζοντας τη δήλωση της κ. Μέι ότι αν χάσει πάνω από 6 έδρες θα παραιτηθεί. Ενώ έκρινε ως ιδιαίτερο σημαντικό το γεγονός ότι οι Βρετανοί πολίτες απομόνωσαν το ακροδεξιό κόμμα το οποίο δεν έβαλαν καν στη Βουλή και ήταν αυτό που είχε «σηκώσει» τη μάχη της εξόδου από την Ε.Ε.

«Το μήνυμα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο αν τελικά ο λαός της Μ. Βρετανίας επιθυμεί το Brexit» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι «τα κόμματα που στήριξαν το Brexit χάνουν δυνάμεις». Θεωρεί δε αυτό το αποτέλεσμα σημαντικό με δεδομένο το ότι έγινε στη σκιά των τρομοκρατικών ενεργειών που σαφώς και ενισχύουν εθνικιστικά χαρακτηριστικά περιχαράκωσης. Τέλος υπέδειξε ότι παρόλο που αρχικά δίνονταν προβάδισμα στη Μέι τελικά δημοσκοπήσεις και προγνώσεις διαφοροποιήθηκαν ως τη μέρα των εκλογών.

«Το Brexit αποδεικνύεται πολύ βαρύ για το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά για την κ. Μέι που το πήγε προς το σκληρό Brexit» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος εξηγώντας ότι η μεταστροφή της κ. Μέι προς το σκληρό Brexit πέτυχε τη συσπείρωση των Εθνικιστών και των δεξιόστροφων έχασε κατά κράτος όμως στα κοινωνικά και στο γεγονός ότι πόνταρε στη σχέση της Μ. Βρετανίας με την Αμερική που όπως είπε δεν την ευνόησε με δεδομένο ότι πρόεδρος της είναι ο κ. Τραμπ. Επιπλέον ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι δεν ευνόησαν την κ. Μέι ότι οι εκλογές έγιναν στη σκιά της τρομοκρατίας καθώς είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών. Πρόκειται για «πύρρειος νίκη» της κ. Μέι ενώ αναφερόμενος στον κ. Κόρμπιν υποστήριξε ότι είναι «η πρώτη φορά που ένα σοσιαλιστικό κόμμα επιβραβεύεται για αριστερές θέσεις».

Τέλος από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Δημήτρης Χατζησωκράτης υποστήριξε ότι οι βρετανικές εκλογές δείχνουν «τη μεγάλη διάθεση και ανάγκη των ευρωπαϊκών λαών για να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Κόρμπιν ήταν η εναλλακτική λύση στη συνέχεια του κατεστημένου» . Με σαρκαστική διάθεση τέλος σημείωσε ότι η κ. Μέι θα συγκαταλέγεται μαζί με τον κ. Σιράκ και θα διδάσκεται στις σχολές πολιτικές επιστήμες ως υπόδειγμα του «πως προκαλείς εκλογές και στην ουσία πας για να τις χάσεις».

Δημοσίευση σχολίου