ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αριστερισμός από το ΠΑΜΕ: Πέταξαν ψάρια στη Βουλή

Για πρώτη φορά συνδικαλιστές προερχόμενοι από το ΚΚΕ προχώρησαν σε τέτοια απαξίωση της Βουλής. Απ' έξω πετούσαν ψάρια, εμποδιζόμενοι από την Φρουρά. Μέσα ο βουλευτής της ΧΑ Παρπαρούσης επαίρονταν από του βήματος για τον τραμπουκισμό Κασιδιάρη πριν κάποια χρόνια στο τηλεοπτικό πάνελ κατά Κανέλλη και Δούρου!

Πάντως η ενέργεια της απαξίωσης της Βουλής με το πέταγμα ψαριών, δεν καταδικάστηκε, ούτε από το ΠΑΜΕ, μήτε και από το ΚΚΕ! 
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και συνταξιούχοι έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε καθώς και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που τέθηκαν την  προς ψήφιση.

AdTech Ad
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του   από το οποίο προέρχονται και οι φωτογραφίες, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, που θυμίζει αριστερίστικες πρακτικές του παρελθόντος, τις οποίες πάντως τόσο η ΕΣΑΚ, εργατική παράταξη του ΚΚΕ, όσο και το ίδιο το κόμμα, καταδίκαζαν ως αντιδημοκρατικές και προβοκατόρικες, μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν τελάρα με ψάρια στον προαύλιο χώρο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων μέτρων. Να σημειωθεί ότι τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης συμπεριλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για τα ψάρια.

 
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλούσε όλα τα συνδικάτα να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση, «να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση».

Η συγκέντρωση αποτελεί «άμεση αντίδραση των συνταξιουχικών σωματείων για τις νέες περικοπές που έρχονται από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 
Επιπλέον ο κ. Κουμπούρης κάλεσε τη νέα γενιά «να προασπίσει τα δικαιώματά της γιατί καταργούν τις συλλογικές της συμβάσεις, τα ωράριά της γιατί την θέλουν δούλο χωρίς να έχει υπόσταση σε αυτόν τον αιώνα που ζούμε». Τέλος υπογράμμισε ότι «θα αγωνιστούν μέχρι τέλους και δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδησή τους ό,τι έχει περικοπές.

 
Καταλήγοντας προανήγγειλε μπαράζ πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συνταξιουχικών ενώσεων, με αποκορύφωμα την 15η Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Πάντως η ενέργεια της απαξίωσης της Βουλής με το πέταγμα ψαριών, δεν καταδικάστηκε, ούτε από το ΠΑΜΕ, μήτε και από το ΚΚΕ! 


Εγκρίθηκαν με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι τροπολογίες

Τελικά, με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα μέτρα που εκκρεμούσαν ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Για τις τρεις από τις πέντε τροπολογίες για τις οποίες διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, το αποτέλεσμα ήταν 153 «ναι» και 84 «όχι».

Οι τροπολογίες αφορούσαν το αφορολόγητο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις συντάξεις.

Συνολικά ψήφισαν 237 βουλευτές. Από τη διαδικασία αποχώρησε το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: