ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Όχι στο χαράτσι, θα τους βυθίσουμε στο σκοτάδι διατράνωσαν οι Πατρινοί


 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

 
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Γεωργίου και πορεία στο κέντρο της πόλης

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς στο βήμα.
Ο Κ. Πελετίδης στο βήμα με συμπαραστάτη τον δήμαρχο Δημαρά.
Ο Χρ. Πατούχας. 

Ο Δημ. Αϊβαλής στο βήμα κρατώντας το κεράκι της ελπίδας.
    Κρατώντας αναμμένα κεριά, «που συμβολίζουν την ανάσταση και την ελπίδα», όπως επισήμανε στο λόγο του ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Ρώρος και με την κραυγή της απελπισίας να βγαίνει από τα χείλη των ομιλητών, που ζητούσαν την απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ και τόνιζαν την ανάγκη να απαλλαχθεί η χώρα από τα δεσμά των τραπεζιτών και της Τρόικας, όπως ο πρόεδρος Αντ. Καλής του σωματείου εργαζομένων της ΑΒΕΞ, που βρίσκεται σε επίσχεση εργασία κοντά δύο μήνες τώρα, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβολοστήλει την Τρόικα και τους υποτακτικούς της πολιτικούς, οι Πατρινοί διαμαρτυρήθηκαν απόψε, στέλνοντας στεντόριο μήνυμα διαμαρτυρίας.
Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς τόνισε την ανάγκη να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και επανέλαβε την λειτουργία γραφείου του Δήμου που βοηθά τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι. Παράλληλα ώρα 8 μ.μ. έσβησε ο δημοτικός φωτισμός στο κέντρο της πόλης «για να δουν στην κυβέρνηση πως είναι να ζεις χωρίς ρεύμα», όπως είπε στην ομιλία του ο Γ. Δημαράς.
Ο Κ. Πελετίδης, της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Δήμο, ζήτησε να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι που επέβαλε η αντιλαϊκή κυβέρνηση υπακούοντας στα μονοπώλια. 
Ο Χρ. Πατούχας επέμεινε στην ανάγκη για κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου και ο Δημ. Αϊβαλής επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης καταδίκασε την ενέργεια της κυβέρνησης και συντάχθηκε με το αίτημα για απαλλαγή από το χαράτσι.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυνε εκπρόσωπος του Δήμου Δύμης.
Τρανταχτή ήταν η απουσία από την διαμαρτυρία του κυβερνητικού Δημ. Κατσικόπουλου, της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων και του συγκυβερνητικού Κ. Χριστόπουλου της παράταξης της ΝΔ στο Δήμο.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
Ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ο εκπρόσωπος των γιατρών.
Ο εκπρόσωπος του ΕΕΣ Πατρών.
  Οι Πατρινοί κινητοποιήθηκαν, λαμβάνοντας μέρος στην διαμαρτυρία που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων με τους φορείς,  ενόψει της αυριανής συζήτησης στο ΣτΕ των προσφυγών που έχουν κάνει δικηγορικοί σύλλογοι, ευρύτεροι κοινωνικοί φορείς και ενεργοί πολίτες, προκειμένου να διατρανώσουν την θέλησή τους και να φωνάξουν ότι δεν πάει άλλο με αυτή την συγκυβέρνηση του οπισθοδρομικού ΠΑΣΟΚ, της ομογάλακτης αδελφής του ΝΔ και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα πιο ωμά αντιλαϊκά σχέδια, την ψήφιση του προϋπολογισμού 2012, να περάσουν από το Κοινοβούλιο τα μέτρα της 23ης Οκτώβρη και να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.
Αυτό το τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμμ. των Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Τάσος Γιακουμής, που είπε ότι με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο τέλος θα καταργήσουν την δημόσια υγεία και η περίθαλψη θα γίνεται από ιδιώτες.
Εμμένοντας στην γραμμή που χάραξε η Ομοσπονδία εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο εκπρόσωπός της δήλωσε την πρόθεση των συνδικαλιστών να μην επιτρέψουν το κόψιμο του ρεύματος των ελλήνων καταναλωτών, κάτι που αποδεικνύουν με τον αγώνα που δίνουν σε επίπεδο επιχείρησης. Μάλιστα ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αφέθη ελεύθερος μετά την σύλληψή του από την αστυνομία προχθές.
Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΕΕΣ Πατρών καταδίκασε την αθρόα αδειοδότηση πολυκαταστημάτων που διέλυσε το πατραϊκό εμπόριο για να στέλνουν οι πολυεθνικές τα κέρδη τους στην Γερμανία, γιαυτό κάλεσε τους Πατρινούς να στηρίξουν τα πατραϊκά καταστήματα δένοντας μια νέα σχέση αλληλοϋποστήριξης μεταξύ καταναλωτών και εμπορικού κόσμου!
Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων των Επιτροπών της πόλης ενάντια στο χαράτσι και στο τέλος ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημ. Γιαννακόπουλος ανέγνωσε το ψήφισμα του Σώματος. Συμμετείχαν το Επιμελητήριο και πολλοί άλλοι φορείς. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έκλεισε με πορεία  από τους διαμαρτυρομένους που κρατούσαν στα χέρια κεριά και υψωμένα πανό. Ακολούθησε την διαδρομή στο κέντρο της πόλης  με κατεύθυνση Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος και επιστροφή στην πλ. Γεωργίου. Κοινή συνισταμένη των συμμετεχόντων ήταν αυτό που έγραφε το πανό πίσω από τους ομιλητές. «Όχι στο χαράτσι, θα τους βυθίσουμε στο σκοτάδι». Συμμετείχαν η 23μελής Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ με επικεφαλής τον γραμμ. Κ. Σπαρτινό, ο επικεφαλής της Αριστεράς στο Περιφ. Συμβούλιο Β. Χατζηλάμπρου, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και άλλοι πολλοί.

Οι εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και φορέων στην πρώτη σειρά.
Και συνδικαλιστές δώσαν παρών. Πάνω ο Αντ. Καλής, κάτω η Ντ. Πεταλά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: