ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Στο ΠΑΣΟΚ περισσεύει το πάθος και απουσιάζει η ψυχραιμία»


"Το ΠΑΣΟΚ δεν ψάχνει για αρχηγό αλλά για ηγέτη να το κρατήσει" λέει ο Δημ. Ρέππας που ζητά ανάδειξει από κάλπες.

«Να πάμε σε κούρσα διαδοχής όχι σε... λεωφορείο» λέει ο Δ. Ρέππας και προσθέτει ότι «δεν πρέπει να πάμε σε λογική απελευθέρωσης αγοράς υποψηφίων, αλλά με κάποιο κριτήριο»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αρνείται ότι συζητά για «δαχτυλίδια», άφησε και χθες αιχμές με αποδέκτες το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λέγοντας στη Βουλή πως «όποιος κρύβει λόγια γιατί έχει μικρές κομματικές εκλογικές φιλοδοξίες - και δεν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ -, γιατί έχει προσωπικούς στόχους, δεν κινείται στο επίπεδο των περιστάσεων». Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Ρέππας σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες διαπίστωνε ότι «περισσεύει το πάθος και απουσιάζει η ψυχραιμία».
Πάντως, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης έχουν συμφωνήσει να μη μιλήσουν για τα εσωκομματικά προτού ο Γιώργος Παπανδρέου διασαφηνίσει τις προθέσεις του. Εκτός κι αν αυτό συμβεί πολύ μετά τις γιορτές. Μάλιστα φρόντισαν να διαχωρίσουν και τη θέση τους από την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου (νέα μέτρα μπορεί να πάρει μόνο μία νέα κυβέρνηση με αναβαπτισμένη εντολή), διαμηνύοντας ότι δεν διανοούνται ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί τώρα στις κάλπες. Παράλληλα, συμφώνησαν ότι η θέση τους θα είναι ενιαία και κοινή χωρίς να έχουν συζητήσει - όπως λένε - ποιος θα είναι εξ αυτών ο υποψήφιος αρχηγός.
Από την άλλη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένει το μοναδικό στέλεχος που έχει δηλώσει την υποψηφιότητά του, ζητώντας μάλιστα από τον Γιώργο Παπανδρέου να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής προέδρου μετά τα Χριστούγεννα.
Πάντως χθες και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι θα είναι «παρών και ενωτικός» στην πορεία του ΠΑΣΟΚ. Κάποιες πληροφορίες τον εμφανίζουν να αναλαμβάνει καθήκοντα γραμματέα του κόμματος. Ο ίδιος, μιλώντας χθες με δημοσιογράφους, είπε πάντως ότι «θα τα λέμε συχνά από εδώ και στο εξής».
Ο κ. Ρέππας υπεραμύνθηκε των καταστατικών διαδικασιών και επανέλαβε ότι προτείνει τη δημιουργία ενός «ισχυρού πολιτικού κέντρου», πιθανότατα ενός ισχυρού Πολιτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν πρέπει να «παγώσουν» οι εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ συνέστησε «να πάμε σε κούρσα διαδοχής όχι σε... λεωφορείο» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να πάμε σε λογική απελευθέρωσης αγοράς υποψηφίων, να πάμε με κάποιο κριτήριο». Είπε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ψάχνει για αρχηγό αλλά για ηγέτη να το κρατήσει σε πρωταγωνιστική τροχιά» και τόνισε ότι το Κίνημα πρέπει να εκλέξει αρχηγό από τις κάλπες. Προχωρώντας ακόμη παραπέρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε μύδρους κατά των συναδέλφων του που «διατυπώνουν όψιμα πολλές ευαισθησίες», προσθέτοντας: «Μια κούφια ρητορεία πρέπει να έχει ανάλογο χρόνο ώστε να δοκιμάζεται στην πράξη. Μόνο οι πολίτες είναι οι οίκοι αξιολόγησης των κομμάτων».

(Από τα ΝΕΑ του Σαββάτου 17-12-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: